8. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Organisation:- Vi vil ikke kaldes nynazister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organisation:- Vi vil ikke kaldes nynazister
Opdateret 05. maj 2010 kl. 12:57
Helsingør - 02. maj 2010 kl. 13:17
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Helsingborg: Organisationen Danmarks Nationale Front vender sig stærkt mod, at Sn.dk lørdag aften i sin rapportering af begivenhederne 1. maj i Helsingborg, betegnede organisationen som nynazistisk. - Dette er en ukorrekt betegnelse og stigmatiserende for DNF, hedder det i en mail fra bevægelsens talsmand Phillip Kjær. - Da det er almen pli og god skik, at lade folk bestemme, hvad de er og derigennem hvordan de bør defineres, ønsker DNF, for fremtiden, enhver omtale af Danmarks Nationale Front som socialistisk i almindelighed og nationalsocialistisk i særdeleshed undladt fra Sn.dk's side, skriver talsmanden videre.
arrow Læs også: Dansk antifacist løsladt

Det ændrer dog ikke ved, at organisationen bliver betegnet som nynazistik eller nationalsocialistisk af politiske modstandere. Danmarks National Front beskriver selv forholdet til aktive nynazister sådan:

- DNF påtager sig ikke som flere andre, pro-israelske holdninger af frygt for at blive kategoriseret som nationalsocialister. Vi er nationalister, ikke socialister. Man kan vel kalde os for Euro-nationalister. Vi tager som udgangspunkt heller ikke afstand fra folk med nationalsocialistiske holdninger, så længe de lægger deres partipolitik og symboler på hylden i DNF sammenhænge.
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?