22. august 2019
En 70-årig mand skal mandag i retten i en omfattende sag om krænkelser af børn.
En 70-årig mand skal mandag i retten i en omfattende sag om krænkelser af børn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltalt for 41 års pædofile overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltalt for 41 års pædofile overgreb
Opdateret 02. maj 2010 kl. 20:32
Sorø - 01. maj 2010 kl. 06:02
Af Peter Korsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
SORØ: Adskillige tilfælde af samleje med børn helt ned til tre års alderen, fuldbyrdet voldtægt af en retarderet pige og flere tilfælde af befamling af små børn.

Det er blot nogle af de anklager, der mandag ved Retten i Næstved bliver rejst imod en 70-årig mand fra Sorø. I alt 10 punkter står der på anklageskriftet, som er yderst ubehagelig læsning.
arrow Læs også: Bedstefar dømt for sexovergreb på småpiger

- Det er en meget alvorlig sædelighedssag, som vedrører i alt ni forurettede personer, og episoderne går mange år tilbage, fortæller Jeanette Wincentz Andersen, der er politianklager i sagen.

Den første af de overtrædelser, som manden står tiltalt for, stammer tilbage fra årene 1968 til 1971. Her skulle den 70-årige i følge anklageskriftet adskillige gange have haft samleje med en pige, der da overgrebene startede, var fire-fem år gammel.

Imellem 1989 til 1997 skulle tiltalte igen flere gange have haft fuldbyrdet samleje med en pige, fra hun var tre år, til hun var cirka 11 år gammel.

Det seneste punkt på listen over anklager stammer fra årene 2004 til 2009, hvor tiltalte flere gange skulle have befamlet en lille pige.

Selvom flere af episoderne ligger over 30 år tilbage, mener Jeanette Wincentz Andersen ikke nødvendigvis, at retten behøver erklære dem forældede.

- Forbrydelserne har stået på i flere år, og hvis den nyeste sag ikke er forældet, og retten samtidig finder, at der er en sammenhæng mellem forbrydelserne, kan man dømme, at de gamle sager ikke er forældede, forklarer politiadvokaten.

Hun vil dog ikke komme med et bud på, hvad en eventuel dom vil komme til at lyde på.

- Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Det afhænger helt af, hvor mange af anklagerne tiltalte bliver dømt for, siger Jeanette Wincentz Andersen.

Sagen løber over fire retsmøder. Der bliver afsagt dom på fredag.
arrow Vidne: - Han var klam!
04. maj 2010 kl. 15:06 Opdateret: kl. 13:07
arrow Overgreb kunne være opdaget for 25 år siden
03. maj 2010 kl. 14:54 Opdateret: kl. 16:28

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk