13. december 2019
Et lille kvist kan bliver også blive et stort træ - og vigtig for vores miljø.
gallery icon

Se billedserie

Et lille kvist kan bliver også blive et stort træ - og vigtig for vores miljø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever genplanter planeten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever genplanter planeten
Opdateret 03. maj 2010 kl. 16:16
Ishøj - 28. april 2010 kl. 09:38
Af Vincent Byakika
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Ishøj: Strandgårdskolens 5. klasser gør en indsats for klimaet og har været ude og plante træer i anledning af det internationale projekt - "Replant the planet" - genplant planeten.

- I klimadebatten er det oftest ord som CO2, drivhusgasser, atmosfære, global opvarmning og lignende, der præger debatten. Disse begreber kan være svære for 5. klasser at forholde sig til. Det er min primære opgave som underviser at gøre disse begreber håndgribelige og brugbare, siger årgangens lærer Rasmus Frederiksen om baggrunden for træplantningen.

I klasserne er der op til projektet blevet arbejdet med træer, og ikke mindst disses relevans i forhold til klimadebatten.

33 lande deltager, og alene i Danmark bliver der i april måned plantet 70.000 træer.

Træer fungerer som kulstofsreservoir, og så længe træerne ikke fældes, sker der derfor en naturlig udskiftning mellem O2 og CO2. For at forebygge de negative konsekvenser ved at fælde træer har FN lavet et træplantningsprogram. Alle skoler og institutioner har haft mulighed for at deltage og modtage 100 træer, og Strandgårdskolen har med glæde taget imod tilbuddet.