20. januar 2018
Tirsdag den 27. april vil vække minder fra dengang George Bush besøgte Fredensborg - sikkerheden omkring den russiske præsident Dmitry Medvedev vil præge bybilledet i to dage, når præsidenten skal overnatte på Fredensborg Slot.
Tirsdag den 27. april vil vække minder fra dengang George Bush besøgte Fredensborg - sikkerheden omkring den russiske præsident Dmitry Medvedev vil præge bybilledet i to dage, når præsidenten skal overnatte på Fredensborg Slot.
Foto: Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Russisk statsbesøg lukker dele af Fredensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russisk statsbesøg lukker dele af Fredensborg
Opdateret 27. april 2010 kl. 15:00
Fredensborg - 23. april 2010 kl. 06:00
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Den russiske præsident Dmitry Medvedev og frue er inviteret til middag på Fredensborg Slot tirsdag den 27. april, og det giver to døgn med stort sikkerhedsopbud og begrænsninger på borgernes bevægelsesfrihed i Fredensborg.

Allerede tirsdag morgen bliver Slotshaven totalt afspærret for publikum, og først onsdag aften kan man igen løbe en tur i Slothaven. Tirsdag eftermiddag vil trafikken desuden blive reguleret af politiet.

- Slotsgade vil være afspærret for gennemkørsel nede ved slottet, og der vil være mange betjent på gaden. Nordsjællands Politi løser opgaven i tæt samarbejde med Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste, siger Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, der ikke vil komme nærmere ind på operationens omfang.

Hofmarskallatet har meddelt, at det er dronning Margrethe selv og Prinsgemalen, der har indbudt Hans Excellence Dmitry Medvedev og fru Svetlana Medvedeva til middag og overnatning på Fredensborg Slot.

Det er første gang i 46 år, at et russisk statsoverhoved besøger Danmark. Sidst det skete var i 1964, hvor sovjetlederen Nikita Khrusjtjov besøgte Danmark. I 2002 aflyste daværende præsident Vladimir Putin sit besøg i vrede over, at Danmark havde tilladt afholdelsen af en verdenskongres om Tjetjenien og samtidig sagt nej til at udlevere den tjetjenske separatistleder Akhmed Sakaje.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk