29. juli 2021
Gør arbejdet med Bent færdigt. Sådan stod der på en seddel, som den 54-årige kvinde forsøgte, at smule ud til sin svigersøn under varetægtsfængslingen. Bogen »Det Perfekte Mord« udkommer samme dag, som den 54-årige skal i retten.
gallery icon

Se billedserie

Gør arbejdet med Bent færdigt. Sådan stod der på en seddel, som den 54-årige kvinde forsøgte, at smule ud til sin svigersøn under varetægtsfængslingen. Bogen »Det Perfekte Mord« udkommer samme dag, som den 54-årige skal i retten.
Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giftmord opdages sjældent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giftmord opdages sjældent
Næstved - 21. april 2010 kl. 06:00
Af Jan Jensen
Næstved: Det ligner et selvmord eller måske har personen været syg længe. Men i virkeligheden kan der være tale om det perfekte mord.

Kriminalreporter Stine Bolther er aktuel med bogen "Det Perfekte Mord". Den udkommer samme dag, som den 54-årige kvinde skal i retten - tiltalt for forsøg på at slå sin samlever, Bent Laursen i Næstved, ihjel med morfin og nervemedicin.

Sagen er beskrevet indledningen, som lægger op til en stribe historier om danske giftmordere. Hovedpersonen er den kendte danske retskemiker Bent Kæmpe, Retsmedicinsk Institut, og han vurderer, at der hvert år bliver slået 5-10 personer ihjel med gift.
arrow Læs også: Bizart drabsforsøg for retten igen
Forbrydelsen fortsætter
Morfin og medicin er blevet de mest udbredte metoder, og de efterlader sig sjældent spor, og i følge Bent Kæmpe er det ofte seriemordere, der står bag giftdrab.

- De opdager, at deres første forbrydelse ikke opdages, og det kan få dem til at fortsætte. Derfor er det så vigtigt, at man får dem stoppet, siger han.

I 45 år har dr. Kæmpe medvirket til at opklare stort set alle danske giftmord. Det seneste fandt sted i 1995, hvor læge Elisabeth Wæver i jalousi dræbte sin elskers kone og hendes to drenge ved at antænde ild i familiens hus i Rønne på Bornholm. Den ene dreng døde af kulilteforgiftning, og forbrydelsen blev registreret som giftmord.
"Gør arbejdet færdigt"
Den nu 54-årige kvinde, der anklages på mordforsøg mod sin ex-kæreste, har siddet varetægtsfængslet siden december 2008. Kort efter fængslingen forsøgte hun at smugle en besked ud til sin svigersøn.

"Gør arbejdet med Bent færdigt" stod der på sedlen. n
arrow Grådig giftmorder eller helt uskyldig?
21. februar 2011 kl. 06:00 Opdateret: kl. 13:51
arrow Syv års fængsel for mordforsøg
07. maj 2010 kl. 13:15 Opdateret: kl. 12:01
arrow Kræver syv år for mordforsøg
06. maj 2010 kl. 08:24 Opdateret: kl. 06:10
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk