11. maj 2021
Jonas Dalmose underviser i denne uge interesserede i det kunstigt skabte sprog 'esperanto'.
Jonas Dalmose underviser i denne uge interesserede i det kunstigt skabte sprog 'esperanto'.
Foto: Lisbeth Rinda Torp
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sproget du kan lære på en uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sproget du kan lære på en uge
Opdateret 09. juli 2009 kl. 13:19
Helsingør - 08. juli 2009 kl. 12:59
Af , Lisbeth Rinda Torp
Helsingør: I denne uge er der esperantofestival i Helsingør og Helsingborg, hvor mere end 100 esperanto-talende fra hele verden mødes til forskellige kulturelle arrangementer og værksteder. For at deltage behøver man ikke kunne tale det kunstigt skabte sprog, men Jonas Dalmose underviser hver formiddag interesserede på Byskolen.

- Det er simpelthen det mest logiske sprog, jeg nogensinde har set. Hvis alle bare brugte 10 minutter på at lære lidt hver dag, så ville vi have et verdenssprog på meget kort tid, siger han.

Esperanto er sproget, som skulle være 10 gange lettere at lære end engelsk, og det tager almindeligvis kun mellem en uge og fire måneder at lære. Kun 16 grammatiske regler findes, og her er der ingen undtagelser og uregelmæssige verber.

Udover sprogundervisningen bliver der også afholdt værksteder i blandt andet dans, poesi, nycirkus og hip-hop, hvor alt tale selvfølgelig foregår på esperanto.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?