21. april 2021
Ronnie Hansen og Gitte Hansen står ved det 40 kilo tunge påskeæg, der ligger lige indenfor døren i deres chokoladebutik. Foto Christina Hilstrøm
gallery icon

Se billedserie

Ronnie Hansen og Gitte Hansen står ved det 40 kilo tunge påskeæg, der ligger lige indenfor døren i deres chokoladebutik. Foto Christina Hilstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mastodont påskeæg var en hård fødsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mastodont påskeæg var en hård fødsel
Opdateret 23. marts 2010 kl. 10:35
Køge - 19. marts 2010 kl. 12:14
Af Christina Hilstrøm
Lille SKENSVED: Synet af chokoladeægget lige inden for døren i Fru Hansens Chokolade i Lille Skensved kan give selv den mest hårdføre fjerkræsavler med årevis erfaring i at håndtere genstridige høns sved på panden. Der skal nemlig en høne af dinosauriske dimensioner til for at lægge det 40 kilo tunge æg.

Men der dukker selvfølgelig hverken kæmpehøns eller blodtørstige påskeharer op hos Fru Hansens Chokolade. Tværtimod. Kæmpeægget er nemlig "lagt" af ægteparret bag chokoladeværkstedet og chokoladebutikken Fru Hansens Chokolade, Ronnie og Gitte Hansen.

- Jeg ville gerne lave et påskeæg til mig selv, forklarer Gitte Hansen, der er kvinden bag "Fru Hansen" i chokoladeværkstedets navn.

- Det handlede også om, at et så stort påskeæg var en udfordring at lave, siger Ronnie Hansen og tilføjer, at ægget ikke skal spises og i øvrigt heller ikke er sat til salg.

Det krævede flere forsøg for den efterhånden erfarne chokolademager, Gitte Hansen, før ægget kunne holde.

- Dørene var lukkede herud til chokoladeværkstedet, mens jeg lavede ægget, fortæller hun.

Ved de første forsøg blev skallen på ægget for tynd, og det knækkede. Men til sidst fik hun lavet en tilpas tyk skal til, at ægget kunne bære sin egen vægt.

Gitte og Ronnie Hansen har haft Fru Hansens Chokolade i seks år. I starten solgte de kun over internettet, men for halvandet år siden besluttede de at udvide med en butik.

Chokoladebutikken med det gigantiske påskeæg kan findes på Norddalsvej 4, Assendrup, 4623 Lille Skensved. Se eventuelt mere på www.fruhansenschokolade.dk.
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk