24. november 2017
Prins Jørgens Garde på vej gennem gaderne i dronning Alexandrines barndomsby, Schwerin.
gallery icon

Se billedserie

Prins Jørgens Garde på vej gennem gaderne i dronning Alexandrines barndomsby, Schwerin.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grund til glæde i Prins Jørgens Garde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grund til glæde i Prins Jørgens Garde
Opdateret 19. marts 2010 kl. 11:35
Vordingborg - 17. marts 2010 kl. 09:19
Af Henning Gøtz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
VORDINGBORG: Prins Jørgens Garde har på det seneste haft noget at glæde sig over. Først blev garden begavet med 35.000 kroner. til nye instrumenter fra Lions Club. Og efterfølgende har den besøgt nordtyske Schwerin, der er hovedstad i i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

- Gennem de seneste tre år har Støtteforeningen for Prins Jørgens Garde hjulpet ved afholdelse af Lions Clubs store bankospil i VU-hallen. Og i december 2009 sendte vi så en ansøgning om støtte til køb af nye instrumenter, da vores messing-instrumenter er ved at være slidte efter mange års og personers brug, fortæller Bettina Harfeld, der er kasserer i garden.

Ifølge hende er det Prins Jørgens Gardes store ønske at købe i alt 11 messing-instrumenter, hvilket beløber sig til den nette sum af 136.000 kroner. For det beløb får man fem trompeter, et flygelhorn, et althorn, to tenorhorn, et euphonium samt en tuba.

- Især vores tuba trænger til udskiftning, idet vores lærer i tung messing, Jacob Lange, spillede på denne tuba, da han selv gik i garden og mange før ham...

- Vores lærer har i øvrigt oplyst bestyrelsen om, at Prins Jørgens Garde bliver den eneste garde i Danmark med wiener instrumenter - altså klassiske europæiske brass instrumenter: Samtidig bringer vi garden tilbage historisk, idet vi på et billede fra 1946 har set, at man også ved opstart af Prins Jørgens Garde havde drejeventil instrumenter.

Den seneste tid har også budt på godt samarbejde med Ørslev Gruppe & Specialrejser. Prins Jørgens Garde var således for første gang på Van der Valk i Linstow i Nordtyskland.

Her spillede dens medlemmer, da gæsterne ankom, og mens Butterflies holdt pause. Dagen efter spillede garden igen, da gæsterne ankom og denne aften var der kommet yderligere 400 gæster til, så i alt 700 feststemte mennesker var samlet.

Sideløbende optrådte garden i Schwerin, der har 200.000 indbyggere.

Prins Jørgens Garde øver hver torsdag fra i kælderen under Vordingborghallen på Kuskevej fra klokken 18 til 20. Nye medlemmer er velkomne.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk