18. juli 2019
Jörgen Brink vinder her foran sidste års mester Daniel Tynell.
Jörgen Brink vinder her foran sidste års mester Daniel Tynell.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre danskere i top 200

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre danskere i top 200
Opdateret 09. marts 2010 kl. 15:30
Sport - 08. marts 2010 kl. 15:52
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Skiløb: Tre danske løbere nåede blandt de 200 bedste, da det 90 kilometer lange skiløb,Vasaloppet, søndag blev løbet i de midtsvenske skove mellem Sälen og Mora. Bedste danske placering stod Rasmus Frøslev Jensen for, idet kan løb sig ind på en placering som nummer 159 31 minutter efter vinderen svenske Jörgen Brink.

Rasmus F. Jensen, som tilbage i 90'erne løb på det danske langrendslandshold, er den danske løber, som har gjort det bedst i Vasaloppet. I 1999 blev det til en 20. plads efte svenske Staffan Larsson og i år 2000 løb han ind på en 19. plads efter vinderen estiske Raul Olle.

Siden blev Rasmus F. Jensen ramt af testikelkræft, som i mange år satte en stopper for hans præstationer i skisporet. Siden er det blevet til en uddannelse som idrætslærer. Det er også Rasmus F. Jensen, man som tv-kigger kan høre, når der kommenteres skiskydning på Eurosport. Men få et par år siden, tog han igen fat på skiløbet.

Ti placeringer dårligere løb Lasse Mølgaard fra Holte Ski ind. Den 24-årige landsholdsløber brugte 32 minutter og 13 sekunder længere end Jörgen Brink.

Men den bedste danske placering var slet ikke dansk men norsk. Martin Møller, som er født i Næstved og opvokset på Grønland og tidligere dansk landsholdsløber i langrend og skiskydning var tilmeldt Vasaloppet for Norge. Martin Møller sluttede som nummer 119 26 minutter og 23 sekunder efter Jörgen Brink.

Martin Møller indstillede sin elitekarriere som skiløber, da Danmarks Olympiske Komite forud for vinter-OL i 2006 vendte tommelfingeren nedad for en OL-deltagelse, selv om Martin Møller havde opfyldt det internationale krav for deltagelse.
Hård kamp efter defekt
På forhånd havde der været størst forhåbninger for et godt dansk resultat ved Holte Skis landsholdsløber Asger Fischer Mølgaard, som i tiden op til Vasaloppet havde været med guldfireren og de øvrige landsholdsroere samt triathlonlandsholdet på træningslejr i Italien.

Men den 26-årige løber fik en defekt i starten af løbet, som sendte ham langt ned i feltet.

Efter ni kilometer lå han således håbløst nede på en placering som nummer 5388 ud af de i alt 15300 startende løbere. De efterfølgende 80 kilometer blev en lang kamp for at komme frem i sporet. Det lykkedes dog så godt, at Asger Mølgaard kunne løbe i mål som nummer 1486 i tiden 5 timer og 37 minutter. Undervejs var der blevet løbet rigtig stærkt - på en af mellemtiderne er den danske løber noteret for en gennemsnitsfart på 24,9 km/t.

Godt 300 danskere var til start i Vasaloppet. Heraf kom de 30 fra Holte Ski.