19. februar 2019
Martin Wenckens hjemme i huset i Lejre med hvepseplasteret, der har kostet ham et års arbejde og én million kroner at udvikle og patentere.
gallery icon

Se billedserie

Martin Wenckens hjemme i huset i Lejre med hvepseplasteret, der har kostet ham et års arbejde og én million kroner at udvikle og patentere.
Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En verdensnyhed fra Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En verdensnyhed fra Lejre
Opdateret 03. juli 2009 kl. 14:14
Lejre - 02. juli 2009 kl. 12:00
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
LEJRE: For et år siden blev Martin Wenckens arbejdsløs. Og paradoksalt nok var det faktisk godt for ham, siger han. Det gav ham nemlig mulighed for at begynde at udvikle på en ide, han havde fået, og som han så store muligheder i: et plaster, der trækker gift ud fra bi- og hvepsestik.

I dag lanceres denne verdensnyhed med udspring fra Martin Wenckens privatadresse i det sydlige Lejre, hvor Martin Wenckens er begyndt at sælge af sit banebrydende nye plaster, Bee Patch, der trækker giften ud fra bi- og hvepsestik. En stribe apoteker har allerede købt adskillige kasser, og golfbaner, helsebutikker og campingpladser hører også til målgruppen.

Plasteret er allerede blevet testet hos flere biavlere og er i færd med at blive testet på Rigshospitalets allergiafdeling, hvor de første meldinger er lovende.

Med lån i huset og et arveforskud gik han i gang, men han havde ikke forestillet sig, at han skulle bruge så megen tid og så mange penge - ca. en million kroner - på at udvikle plasteret.

Oprindelsen til ideen fik han for 20 år siden, da han i tv så Poul Thomsen fra "Dus med dyrene" lade sig stikke af en bi og derpå bruge en sukkerknald til at trække giften ud af bistikket. På en længere gåtur på Ærø for fire år siden fik han ideen til et plaster med en sukkermembran.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk