20. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil aflive fordomme om transvestitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil aflive fordomme om transvestitter
Når Ole står frem som kvinden Katja, så er det for at aflive nogle af de fordomme, der er omkring mænd som går i dametøj.
Køge Onsdag - 18. februar 2010 kl. 08:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Man kigger en ekstra gang, når Katja kommer ind af døren, for ved nærmere eftersyn, så gemmer de kvindelige klæder og den nydelige make up på noget umiskendelig mandigt.

64-årige Ole fra Herfølge har klædt sig i dametøj det meste af sit liv og efter en skilsmisse for omkring 12 år siden besluttede han at fortælle hele sin familie og alle omkring sig, at han er transvestit.

- Det har været et helvede at skulle gå og gemme på det, for man skulle hele tiden lyve og finde på nye historier, siger han og fortæller, at det er derfor han nu står frem i et tv-program og fortæller hele Danmark, hvordan det er at leve som transvestit.

- Der er alt for mange fordomme og spøgelseshistorier, der trænger til at blive skudt ned. Derfor prøver jeg nu at tale på vegne af alle dem, der lever med trangen til at klæde sig i dametøj - men som er for flove eller usikre på omverdens reaktion til at fortælle det til nogen.

- Der er ingen, der selv vælger at være transvestit. Det er noget man ér - men man kan vælge, hvordan man lever med det, understreger Ole, der nu har dedikeret meget af sit liv til at oplyse om lysten til at gå i dametøj.

Én af fordommene omkring transvestitter er, at de er blevet tvunget til at gå i pigetøj som små, men han har kun smil og hovedrysten til overs for den konklusion.

- Der er aldrig nogen, der har tvunget mig, siger han og fortæller, at han selv fandt ind i sin mors klædeskab som cirka otte-årig. fordi han havde lyst til at tage hendes tøj på. Når han i dag trækker i dametøjet, så kommer der en mental ro over ham efterhånden som han kommer i kontakt med sine kvindelige sider.

Men selvom han bliver til Katja på de høje hæle, så betyder det ikke, at han lige pludselig begynder at se efter mænd.

- Det er netop en anden af fordommene, men det har ikke noget med sex at gøre, griner han og fortsætter:

- Det er fordi folk blander begreberne sammen og ikke kan kende forskel på for eksempel en transvestit og en dragqueen. Da ham Peter, der var udklædt som drag queen, vandt det danske melodi grand prix for et par år siden, stod der i alle aviserne bagefter, at en transvestit havde vundet. Men det var jo helt forkert, siger han og forklarer, at en transvestit klæder om i dametøj for at have det godt med sig selv, mens en drag queen klæder sig ud for at underholde folk.

Hvis man vil se mere til Ole og hans andet jeg som Katja, så kan man følge ham i programmet »Mænd i høje hæle«, som DR sender onsdag aften klokken20.00.

toth

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk