25. oktober 2021
Den sydlige linjeføring dur ikke, mener SF, der opfordrer kommunalpolitikerne til at stå sammen om, at vejen skal ligge nordligt i kommunen.
Den sydlige linjeføring dur ikke, mener SF, der opfordrer kommunalpolitikerne til at stå sammen om, at vejen skal ligge nordligt i kommunen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sydlig linjeføring er ligegyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydlig linjeføring er ligegyldig
Opdateret 24. november 2014 kl. 10:28
Debat Stevns - 24. november 2014 kl. 08:50

Det har i mange år været et ønske, at Stevns fik en lettere adgang til motorvejen, da det både vil være en lettelse for de mange pendlere og samtidig en fordel for det stevnske erhvervsliv.

Det er for længst fastslået, at en sådan forbindelse bedst etableres fra Strøby Egede, omkring Egøje og nord om Herfølge. Da Køge ikke har villet acceptere den løsning, har Stevns så ledt efter andre muligheder, hvor det ser ud til, at det imidlertid ikke er hensynet til Stevns' borgere, der tæller. I stedet er man nu blevet »enige« om en sydligere vej, som skal gå nord eller syd om Endeslev og dermed skære gennem et område, som i Kommuneplanet kaldes »sårbart kulturlandskab«, hvad det så end måtte betyde.

arrow Læs også: Borgmester: Stevnsvej skal afklares i 2016

Hvis forslaget realiseres, vil der kun flyttes cirka 2600 biler fra det bestående vejnet mod over 6000 ved det oprindelige forslag.

Det er SF's holdning, at vejen bør etableres, hvor den gør mest nytte og samtidig skader mindst. Derfor går vi ind for den nordlige løsning.

Vi opfordrer de stevnske politikere til at stå fast på, at den sydlige løsning trafikalt nærmest er ligegyldig.

Skulle det fortsat vise sig umuligt at komme at komme igennem med den bedste løsning, vil vi foretrække en kraftig udbygning af den offentlige trafik med bl. a. busser direkte til uddannelserne i Køge samt til den nye station: Køge Nord, idet vi ser en sådan løsning som den bedste for Stevns og ikke mindst Strøby Egede.

På vegne af SF Stevns

Hans Chr. Rasmussen

Vissemosevej 20

Gevnø Mark

arrow Møde hos minister om statsvej til Stevns
24. september 2015 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:37
arrow Ny statsvej får regional støtte
23. juni 2015 kl. 12:45 Opdateret: kl. 06:41
arrow 1200 har skrevet under mod sydlig vej
01. juni 2015 kl. 13:05 Opdateret: kl. 09:14
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?