18. juli 2019
Steen Houmark stoppede som sundhedschef i Gribskov i 2008. Siden har hans og konens konsulentfirma løst flere opgaver for Gribskov Kommune.
Steen Houmark stoppede som sundhedschef i Gribskov i 2008. Siden har hans og konens konsulentfirma løst flere opgaver for Gribskov Kommune.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunal chef tjente på konsulentopgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunal chef tjente på konsulentopgave
Opdateret 18. november 2014 kl. 13:34
Gribskov - 12. november 2014 kl. 04:04
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er ikke godt nok. Det må ikke kunne ske igen,siger borgmester Kim Valentin (V) fra Gribskov Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Udtalelsen bringes, fordi hans egen administration og jurist nu har undersøgt, om det på nogen måde har påvirket beslutningen, at en kommunal chef havde økonomiske interesser i konsulentfirmaet De Fire Vinde ApS., som i 2012 blev engageret til at forberede »Danmarkshistoriens største udbud på social- og sundhedsområdet.«

Udbuddet havde virkning fra 1. maj i år, hvor opgaver for i alt 2,25 milliarder kroner blev givet videre til private selskaber samt kommunens eget selskab Pleje Gribskov. Kørt før, at kontrakterne blev skrevet under i april i år, blev borgmesteren gjort opmærksom på, at stifteren af konsulentfirmaet var gift med en af kommunens chefer, som også havde anparter i konsulentfirmaet. Honoraret til konsulentfirmaet er på 1,6 millioner kroner.

- Selv om vi nu ved, at det ikke kan have påvirket beslutningen om, hvem der skulle have opgaverne, må den slags ikke kunne ske. I byrådet fulgte vi indstillingen om valg af konsulentfirma uden at blive orienteret om personsammenfaldet i ejerskabet. Alligevel har det samlede byråd ansvaret for, at det skete, siger Kim Valentin.

Stifteren af konsulentfirmaet, Steen Houmark, har tidligere været ansat som sundhedschef i Gribskov Kommune. Før kommunesammenlægningen i 2007 var han sundhedschef i Græsted-Gilleleje Kommune.

- Det var direktionen, som havde opsøgt mig for at høre, om jeg ville påtage mig opgaven. Det var ikke min kone, men direktionen, jeg skulle referere til, siger Steen Houmark til Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede