12. november 2019
Vinmageren Peter Bright har taget turen fra Portugal og er her flankeret af Steen Kruse (tv.) fra ProfilButikken og Jørgen Glud fra vinfirmaet.
gallery icon

Se billedserie

Vinmageren Peter Bright har taget turen fra Portugal og er her flankeret af Steen Kruse (tv.) fra ProfilButikken og Jørgen Glud fra vinfirmaet.
Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinmagerne besøgte Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinmagerne besøgte Næstved
Opdateret 05. februar 2015 kl. 11:54
Næstved - 04. november 2014 kl. 09:17
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved // Firmaet ProfilButikken på Industribuen 1 i Øverup erhvervsområde præsenterede forleden en enkelt men ret så populær vare for omkring 250 særligt indbudte.

Nemlig vin.

ProfilButikken leverer primært firmatøj med og uden tryk, fritids- og sportstøj samt reklameartikler og gaveartikler. Og det er inden for det sidstnævnte gruppe, at firmaet gerne ville vise de indbudte, hvad det også kan byde på.

- Vi leverer vin som gaveartikel til mange af vore kunder, og har i de sidste seks-syv år forhandlet vine fra vinimportøren Glud Vin i Randers, fortæller medindehaver af ProfilButikken Sten Kruse.

Og på dagen havde vinfirmaets indehaver Jørgen Glud inviteret syv vinhuse fra Portugal, Spanien og Italien til Næstved for både at fortælle om vingårdenes produkter og servere smagsprøver på det hele.

Det var derfor muligt at smage ikke færre end 50 spændende vine samt hedvine og en enkelt brandy.

- Vi oplever, at vore kunder i stigende grad køber kvalitetsvin. Vi har butik i Randers, så vi kan følge indkøbsmønsteret ikke blot hos vores erhvervskunder men også via detailsalget i butikken, siger Jørgen Glud.

Vidste intet om vin

Han startede vinfirmaet i 2002 uden at vide særlig meget om vin.

- Jeg samlede en gruppe på 12 venner, hvor de fire var vinkendere, fire vidste lidt om vin og de sidste fire, hvor jeg hørte til, intet vidste om vin men blot kunne lide at drikke den, siger Jørgen Glud.

Så smagte de sig frem ud fra hvert deres udgangspunkt og valgte vinene ved simpel afstemning. Også i dag er der et smagepanel, der er sammensat af personer med hver deres forudsætninger.

Bedre vine som firmagave

- Vi er meget glade for samarbejdet med Glud Vin, og vi mærker også, at vore kunder hellere vil give en vingave bestående af to gode flasker i stedet for seks mindre gode, siger Steen Kruse.

Og gode vine var det, som vingårdene kunne præsentere og i kvaliteter som normalt ikke finder vej til supermarkeders hylder.

Fra Alentejo i Portugal kom vinbonden selv og præsenterede vinene fra vingården Terras de Alter.

61-årige Peter Bright lyder det ikke særligt portugisiske navn. Det skyldes, at han er australier men har boet i Portugal siden 1981, hvor han har været vinmager indtil han fik sin egen vingård. Som ønolog er det lykkedes ham at skabe vine, der gang på gang modtager sølv- og guldmedaljer i internationale konkurrencer.

- Portugal er igen blevet et vinland, der er værd at regne med. Nye og forbedrede produktionsmetoder vinder frem, og det kan smages, understreger Peter Bright mens han skænker en rødvin op og fortæller om de tre druer, Aragonês, Trincadeira og Syrah, der er sammenstukket til perfektion.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk