17. november 2019
Danmarks Vej- og Bromuseum i Holbæk lukkede efter kun et år, og nu har bygningen til 11 millione kroner stået tom i to år, fordi man ikke kan blive enige om, hvad der skal ske.
Danmarks Vej- og Bromuseum i Holbæk lukkede efter kun et år, og nu har bygningen til 11 millione kroner stået tom i to år, fordi man ikke kan blive enige om, hvad der skal ske.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampen om vejmuseet fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen om vejmuseet fortsætter
Opdateret 29. oktober 2014 kl. 11:06
Holbæk - 28. oktober 2014 kl. 20:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om den 11 millioner kroner dyre bygning i Holbæk, der har stået tom siden Danmarks Vej- og Bromuseum lukkede for to år siden, har udviklet sig til lidt af en farce.

Det står klart efter et møde mandag mellem statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, der ejer bygningen, og Holbæk Kommune, som gerne vil overtage den kvit og frit, så Andelslandsbyen Nyvang, lige ved siden af, kan bruge den.

arrow Læs også: Vejmuseet er kørt af sporet

For de to parter er stadigvæk ikke blevet enige om, hvad der skal ske med den 450 kvadratmeter store bygning.

- Det er ikke nogen nem situation, for Holbæk Kommune har ikke penge til at købe bygningen. Men hverken os eller Freja Ejendomme ønsker selvfølgelig, at den skal stå tom, og vi vil arbejde hårdt på at finde en løsning. Men der kom ikke noget konkret ud af mødet, siger kommunaldirektør Hans Søie.

Hele striden handler om, at Freja Ejendomme vil sælge bygningen for et ukendt millionbeløb for at få lidt af det tabte tilbage.

Men Freja Ejendomme kan ikke rigtig afhænde bygningen til andre end Holbæk Kommune, for kommunen vil ikke ændre den lokalplan, der siger, at området skal bruges til offentlige formål. Derfor er et salg til private lige nu udelukket.

arrow Museum kostede 33 mio. skattekroner
18. oktober 2012 kl. 14:24 Opdateret: kl. 17:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk