11. maj 2021
Keld Stenlien (midt i billedet) blev fulgt på vej af medlemmer af Dansk Blindesamfund og Danske Døvblinde.
gallery icon

Se billedserie

Keld Stenlien (midt i billedet) blev fulgt på vej af medlemmer af Dansk Blindesamfund og Danske Døvblinde.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øjenåbner for »blinde« politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øjenåbner for »blinde« politikere
Egedal - 26. oktober 2014 kl. 09:48
Af Annemette Ross Jensen

Blomsterkummer, bænke, udstillede varer, skilte, parkerede cykler, stativer til kundevogne og mennesker kan gøre det svært at færdes gennem Egedal Centret, hvis man ikke kan se.

Det prøvede tre af de lokale politikere byrådsmedlemmerne Anne-Mie Højsted Johansen (S), Keld Stenlien (V) og tidligere byrådsmedlem Jacob Andrup (SF) fredag eftermiddag.

Her havde Dansk Blindesamfund inviteret dem til at komme og prøve, hvordan det er at færdes i et center som blind eller svagtseende.

- Vi laver det her arrangement, fordi vi gerne vil vise, at vi har nogle problemer med at færdes i et rum, som det her, hvis der ikke er lagt ledelinjer i belægningen, fortalte Jørgen Eckmann, der er formand for Dansk Blindesamfund Nordsjælland. I

Bagefter ærgrede Anne-Mie Højsted Johansen og Jacob Andrup sig over, at centret ikke havde tænkt på at lave ledelinjer, da belægningen blev renoveret for nylig, og Keld Stenlien konstaterede, at det er begrænset, hvad kommunen kan gøre, fordi centret er privat drevet.

- Men man kan tage kontakt til dem, der driver centret for at se, om der kan gøres noget, og det er en god ide at oplyse butiksejerne om, at prøve at holde et område fri, sagde Keld Stenlien, og påpegede, at der også bør tænkes på det på de kommunale arealer.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?