30. september 2020
Efter 11 timers forhandlinger kunne en flok trætte politikere sætte pennen til papiret og skrive en budgetaftale under.
Efter 11 timers forhandlinger kunne en flok trætte politikere sætte pennen til papiret og skrive en budgetaftale under.
Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten med i budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten med i budgetforlig
Opdateret 29. september 2014 kl. 15:16
Roskilde - 28. september 2014 kl. 21:26
Af Steen Østbjerg

Søndag aften ved 20-tiden blev der sat underskrifter på et forlig om Roskilde Kommunes budget for 2015, og efter at Venstre og Dansk Folkeparti hade forladt forhandlingerne først på eftermiddagen, lykkedes det for de fem øvrige partier at finde et kompromis, som alle kunne gå ind for. Enhedslisten er således med i forligsgruppen sammen med S, SF, R og K.

arrow Læs også: V og DF: Alt var låst fast

Henrik Stougaard lægger ikke skjul på, at EL har måttet sluge nogle kameler, ikke mindst et p-hus på Sortebrødre Plads, men samlet er der flere plusser end minusser i budgettet, siger han.

- En af de store sten på vejen var den produktivitetsforbedring på 25 millioner kroner, som på forhånd var lagt ind i budgettet, men den mere end modsvares driftsudvidelser område for område, siger Henrik Stougaard, som ikke mindst glæder sig over, at der er flere penge til skole- og børneområdet.

Borgmester Joy Mogensen (S) konstaterer, at budgettet samlet set er en investering i fremtiden. Ambitionerne på klimaområdet bliver hævet markant, og indsatsen på socialområdet øges på mange områder, ikke mindst med 15 millioner kroner årligt til opførelse af billige boliger, men frem for alt er der markante investeringer i svømmehallen, til et nyt plejecenter og til et gymnastik- og bordtenniscenter. Desuden bliver der brugt penge på at sænke dægningsafgiften og byggesagsgebyrerne.

- Overskriften på budgettet har for alle partiers vedkommende været investeringer i fremtiden, så der kan komme gang i udviklingen, siger Joy Mogensen.

På et enkelt punkt har budgetforligets partier givet sig selv dispensation fra de økonomiske principper, der ellers har været fulgt i nogle år. Det handler om balance mellem indtægter og udgifter, som man ikke får næste år. 2015 vil give et underskud på 50 millioner kroner.

- Men det har vi råd til, fordi vi befinder os i den gunstige situation, som vi gør. Vi nærmer os en halv milliard i kassebeholdning, og det har jo aldrig været meningen, at kommunen skal være Joakim von And. Derfor er det ansvarligt, at nogle af de penge kommer ud at arbejde og skaber vækst og udvikling i kommunen. Hvis man vil have udvikling, er man nødt til at lægge nogle penge up front og foretage nogle investeringer, og det er det, vi gør nu, siger Joy Mogensen.

Læs mere om budgettet og dets indhold i DAGBLADET mandag.

arrow V og DF ude i kulden
28. september 2014 kl. 14:52 Opdateret: kl. 14:52
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk