19. februar 2019
Jacques Duelund Mortensen fra Frederikssund Ny Initiativråds kulturbadsgruppe er også arkitekt og har skitseret tegninger af, hvordan gruppen forestiller sig et havnebad i Frederikssund Havn.
gallery icon

Se billedserie

Jacques Duelund Mortensen fra Frederikssund Ny Initiativråds kulturbadsgruppe er også arkitekt og har skitseret tegninger af, hvordan gruppen forestiller sig et havnebad i Frederikssund Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnebad skal give liv i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnebad skal give liv i byen
Frederikssund - 18. september 2014 kl. 19:58
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederikssund Ny Initiativråd har gennem mere end et år arbejdet med planerne for et havnebad på Frederikssund Havn, og nu håber de, at byrådet vil sætte 150.000 kroner af til en masterplan for projektet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi mangler liv på vores havn, og vi vil Frederikssund det rigtig godt, så der både er noget for dem, der bor her, og dem, der besøger byen, for eksempel turister, og så kan det også være med til at trække tilflyttere til Vinge, forklarer byrådsmedlem Lars Jepsen-Sølvhøj (S), der har deltaget i gruppens arbejde fra før, han blev valgt ind i byrådet ved årsskiftet.

Ifølge Lars Jepsen-Sølvhøj udspringer projektet af idéen om at genoplive den gamle badeanstalt på Kalvøen, hvor børnene før i tiden fik svømmeundervisning og lærte at bade i fjorden.

- Men det har vist sig meget vanskeligt på grund af ålegræs og andre Natura 2000-restriktioner. Det eneste byggefelt, der er mulighed for at lave noget, er faktisk ved Operapladsen, hvor det ikke kommer i vejen for skibe, fortæller han, som peger på, at et havnebad har indgået i Vækstudvalgets drøftelser om Frederikssund Kommunes turismestrategi.

Kulturbadsgruppen har ladet sig inspirere af de københavnske havnebade, som er blevet en stor attraktion og har givet et kæmpe løft til Islands Brygge. De mener, at et kulturbad på Frederikssund Havn kan indeholde vandlegeplads, følebassin og babybassin til de små, bassin til voksne, saunaer, omklædningsrum, faciliteter til vinterbadere, trætrappe til solbadning og ramper til handicappede samt måske også mulighed for ishus, café og udlejning af kanoer og solcelledrevne både med ladestationer ude på fjorden.

Byrådsmedlem Jørgen Bech (V), der er medlem af Vækstudvalget, mener, at det er en god idé med et havnebad på Frederikssund Havn.

- Der er ingen tvivl om, at et havnebad vil være et fyrtårn for Frederikssund og få nogle til at synes, det er sjovere at bo i Frederikssund og at tage dertil, for det er ikke noget, der findes så mange steder, siger han, der dog tilføjer, at der er udfordringer i forhold til beboerne på havnen, i forhold til de planmæssige forhold og i forhold til det økonomiske.

Kulturbadetsprojektet præsenteres ved et stormøde i Frederikssund Ny Initiativråd onsdag den 24. september klokken 19.30 på Restaurant Kalvøen, hvor alle er velkomne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk