22. oktober 2021
Byrådsmedlem Peter Joensen gør nu alvor af sit valgløfte. Den første pulje af de sammenlagt 60.000 kroner bliver nu uddelt til individer eller foreninger, som yder et stort frivilligt socialt arbejde. I år bliver der uddelt tre gange 5.000 kroner.
Byrådsmedlem Peter Joensen gør nu alvor af sit valgløfte. Den første pulje af de sammenlagt 60.000 kroner bliver nu uddelt til individer eller foreninger, som yder et stort frivilligt socialt arbejde. I år bliver der uddelt tre gange 5.000 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativ giver 15.000 kroner væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ giver 15.000 kroner væk
Opdateret 17. september 2014 kl. 06:42
Faxe - 16. september 2014 kl. 22:53
Af Allan Grasberger

Der er 15.000 kroner på spil i tre portioner af 5.000 kroner.

Og giveren er byrådsmedlem for de konservative, Peter Joensen, skriver DAGBLADET.

Under valgkampen i efteråret 2013 lovede han, at hvis han blev valgt ind i byrådet, så ville han over en fireårig periode donere 60.000 kroner af sit byrådshonorar til nogle, som gør et stort arbejde for andre.

- Det ligger mig på hjertet og sindet at anerkende og støtte frivilige foreninger der laver socialt arbejde, siger Peter Joensen, der selv altid har været aktiv og engageret i skolebestyrelser, fodboldklubber, grundejerforeninger og nu i Rotary, hvor man også gør en del for at støtte velgørende formål.

- Nu da jeg er blevet valgt til byrådet har jeg ikke så meget tid til frivilligt arbejde, men jeg vil gerne bruge nogle penge på at støtte formål, hvor andre får noget ud af det. Under valgkampen tænkte jeg, at det var bedre at bruge pengene på det, end på plakater og annoncer og den slags, siger han.

Målgruppen for at modtage en check på 5.000 kroner i år er stor og bred. Det kan være Natteravne, Paraplyen, idrætsforeninger, boligforeninger eller andre som laver en frivillig social indsats. Og pengene kan bruges på redskaber eller andet, man lige mangler, eller det kan bruges til en udflugt eller lignende.

Men det skal være et non-profit-foretagende.

- Jeg har et forbehold, som jeg også fortæller om på min hjemmeside. I sidste ende bestemmer jeg, hvem der får pengene. Det er et spørgsmål om etik og moral, for jeg kan ikke på forhånd vide, hvilke forslag der kommer ind, siger han.

I praksis modtager Peter Joensen forslag på egnede modtagere frem til 15. oktober.

Det sker via hans hjemmeside: www.c-joensen.dk.

I perioden fra den 15. frem til 30. oktober vil man så kunne stemme på, hvilke tre forslag, der hver skal modtage 5.000 kroner i år.

Det hele gentager sig så hvert år, og altså tre gange mere i denne valgperiode.

Man kan også følge Peter Joensen på facebook, hvor der også vil være opdateringer i forhold til forslag og afstemningen på hjemmesiden.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk