22. august 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnen gik i gult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnen gik i gult
Opdateret 15. september 2014 kl. 14:04
Vestegnen - 15. september 2014 kl. 11:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag fejrede tusindvis af Natteravne Nordisk Natteravne Dag ved en række lokale arrangementer. Herhjemme blev dagen markeret ved, at Natteravnene trak i deres gule jakker og tog en snak om deres indsats gennem 16 år, og opfordrede alle ansvarlige voksne, uanset alder og baggrund, til at tage en prøvetur.

»Natteravnene i Brøndby Strand og Vallensbæk deltog tidligt om morgenen i et arrangement i Ishøj, med de andre ravne i Køge Bugt området, dvs. Køge, Solrød, Greve, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby Strand og Hvidovre,« siger kassereren for Natteravnene i Brøndby Strand, John Frimann.

»Herefter tog vi mod Brøndby Strand og gik lidt rundt i centret og mødte folk der.«

Mere end ni ud af ti forældre kender Natteravnene, og både de unge og deres forældre føler sig mere trygge, når Natteravnene går ture i byens natteliv. Det viser en rapport fra Kora - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

I undersøgelsen er både de unge og deres forældre blevet bedt om at sammenligne tryghedsværdien ved Natteravnene med værdien af andre elementer i nattelivet. Og her viser det sig, at de unge tillægger Natteravnene lige så stor værdi, som hvis de havde en ven med i byen.

»Det er en fantastisk berigende oplevelse som Natteravn at se hvorledes de unge i stigende grad tager ansvar og hjælper hinanden, når de går i byen, eller bare mødes. Vi oplever mere og mere, at kammerater tager sig af »forulykkede« og hjælper dem hjem,« fortæller kassereren for Natteravnene i Brøndby Strand, John Frimann, som i 13 år har været frivillig i Natteravnene i Brøndby Strand.

»Alle skulle prøve det - og det er fint, at folk kun er med 5-10 gange om året i 3-4 timer i et par år. Folk har travlt i dag, og vi deler ikke vores frivillige i et A og et B hold efter hvor ofte de går - alt er en hjælp.«

Man kan få mere information på www.natteravnene.dk