15. juli 2020
Sparekassen Sjælland dropper garantmodellen.
Sparekassen Sjælland dropper garantmodellen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekassen går på børsen om et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassen går på børsen om et år
Opdateret 16. september 2014 kl. 13:24
Holbæk - 15. september 2014 kl. 10:15
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sparekassen Sjælland-koncernen med hovedsæde i Holbæk har sat gang i et arbejde, der skal ende med, at virksomheden bliver børsnoteret.

Den formelle beslutning er endnu ikke truffet. Men efter planen ventes børsnoteringen at være gennemført i oktober 2015.

I øjeblikket er sparekassens nuværende garantmodel under pres på baggrund af en ny og skærpet EU-regulering, især for garantsparekasser. Det gør det nærmest umuligt at drive Sparekassen Sjælland videre efter garantmodellen.

Sparekassens repræsentantskab har derfor besluttet at arbejde frem mod at omdanne landets ældste sparekasse til et aktieselskab, der skal børnoteres.

Aktieselskabet skal have fokus på en bæredygtig regional og lokal forretningsidé med afsæt i sparekassens nuværende forretningsmodel. Det vil betyde, at samfundsansvar og kundernes tryghed kommer før profit.

Ifølge Lars Petersson, ordførende direktør i Sparekassen Sjælland vil der således være tale om et alternativt aktieselskab. Det kommer aldrig til at drive pengeinstitut, som de store banker gør det, hvor det handler om at forøge afkastet til aktionærerne.

Koncernen omfatter foruden Sparekassen Sjælland med 24 filialer på Sjælland datterselskabet Sparekassen Fyn, der har 13 filialer. Der er i alt cirka 525 medarbejdere.

Læs mere i Nordvestnyt mandag.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk