3. april 2020
For Sabina Holstein spiller mentaltræningen en stor rolle. Den har lært hende at lukke alt andet ude, når hun skal affyre en pil. Selv kalder hun det for at finde ind til sit »skydejeg«.
gallery icon

Se billedserie

For Sabina Holstein spiller mentaltræningen en stor rolle. Den har lært hende at lukke alt andet ude, når hun skal affyre en pil. Selv kalder hun det for at finde ind til sit »skydejeg«.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens svar på Katniss skal til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens svar på Katniss skal til EM
Roskilde - 13. september 2014 kl. 10:22
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til hverdag arbejder Sabina Holstein som bygherrerådgiver i Roskilde Kommune, men når hun har fri, står den på bue og pil.

Selv om det er under tre år siden, 42-årige Sabina Holstein fra Roskilde første gang prøvede at skyde med en bue, er hun i dag en af landets bedste kvindelige langbueskytter i disciplinen 3D bueskydning, der foregår ude i naturen med dyrefigurer som mål. Sidste år var hun til VM på Sardinien i Italien, og i næste uge er hun til EM i Estland.

- Jeg havde skudt i under et halvt år, da jeg blev opfordret til at tage med ud i Dyrehaven og prøve 3D. Det gik godt, så jeg begyndte at tage til alle stævnerne, og pludselig havde jeg point nok til at komme på landsholdet. Det havde jeg aldrig nogensinde forestillet mig, siger hun til DAGBLADET Roskilde.

Ved VM blev det til en 14. plads, selv om det var hendes første store, internationale mesterskab.

- Det gav blod på tanden, så nu stiler jeg efter en top 10-plads til EM, siger hun.

Sabina Holstein forklarer sin kometagtige karriere inden for 3D bueskydning med en kombination af stædighed, evnen til at fokusere og sin faglige baggrund. For som uddannet arkitekt har hun i forvejen en forståelse for ballistik, afstande og fysik.

- Jeg har baggrunden til at forstå teknikken bag bueskydning. En pilebane er ikke anderledes end et projektil af en anden art, og det har hjulpet mig til at træne de rigtige ting, siger hun.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk