18. juli 2019
Piger og drenge fra Hvidovre Produktionsskole spinder Hvidovre Torv ind i et stjerne-sky-net op til Vestegnens Kulturuge sammen med faglærer og kunstner Isolda Araújo og kunstner Karoline H Larsen.
Piger og drenge fra Hvidovre Produktionsskole spinder Hvidovre Torv ind i et stjerne-sky-net op til Vestegnens Kulturuge sammen med faglærer og kunstner Isolda Araújo og kunstner Karoline H Larsen.
Foto: Signe Øster Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friggs spinderok spinder stjernestøv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friggs spinderok spinder stjernestøv
Opdateret 21. januar 2015 kl. 12:37
Vestegnen - 10. september 2014 kl. 22:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle er velkomne på Hvidovre Torv, hvor man til og med 14.september kan opleve »Stjernestøv - en stedsans« en udendørs kunstinstallation med plads til både voksne, børn og andre barnlige sjæle.

Over Hvidovre Torv svæver et kæmpemæssigt femstjernet-sky-net, som kaster skygger i magiske mønstre på torvet. Det er unge drenge og piger fra Hvidovre Produktionsskole, som har klippet, bundet, kastet, spundet og udstrakt stykker af hvidt net over torvet sammen med faglærer og kunstner Isolda Araújo og kunstner Karoline H Larsen.

Spørger man kilder til Nordisk Mytologi, så fortælles det, at gudinden Frigg (Odins hustru og ligeværdige) sad ved sin spinderok og spandt skyerne. Har Hvidovre Produktionsskole spundet på nutidens spinderok? Er stjerne-nettets skygger ægte stjernestøv?

Måske går man henover torvet og strejfer det vældige net med hænderne, imens øjnene følger nettets former og ser skyggemønstrene vandre. Fra torvets runde springvand går en bue ud til to store stjerneformede sandkasser, som eleverne har bygget. Folketroen sagde at Friggs spinderok har tre stjerner, og det er dem man kan se i Orions bælte på stjernehimlen. En leg med tanken om at de to sandkasser og springvandet danner de tre stjerner i Friggs spinderok, som samtidig er Orions bælte lagt ud på Hvidovre Torv.

Man kan »lægge sig i Orions bælte«, have ryggen imod sandet i de to store stjerneformede sandkasser, mærke det bløde sand, kigge op imod himlen og nyde det gigantiske stjerne-sky-net. Hvis man bevæger arme og ben, som en stor vifte i sandet, kan man se sin egen stjernestøvs-engel bagefter, kroppens aftryk i sandet.

Kig forbi Hvidovre Torv. Midt i ugen onsdag den 10.september giver Folkedanserforeningen Hjerter To en opvisning og inviterer publikum med ud på dansegulvet på det kunstudsmykkede torv kl. 16-18.