18. juli 2019
Måske kan man møde dette monster ved Copenhagen Art Run i Ishøj.
gallery icon

Se billedserie

Måske kan man møde dette monster ved Copenhagen Art Run i Ishøj.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løb med et monster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løb med et monster

Copenhagen Art Run løbes 10. september som en del af Vestegnens Kulturuge. Elever fra Ishøj bidrager til oplevelserne på ruten.

Opdateret 09. september 2014 kl. 10:45
Vestegnen - 08. september 2014 kl. 14:25
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Vi går efter det uhyggelige,« lyder det fra to piger, som er i gang med et monster eksperiment.

»Du kan risikere at få en flok monstre efter dig,« fortæller to drenge.

Det er ikke kun professionelle kunstnere, der kommer til at præge dette års udgave af Copenhagen Art Run, der finder sted onsdag 10. september på Ishøj Strand.

arrow Læs også: Flyvningen tilbage i Avedøre

Også eleverne i 8. klasse på Vejlebroskolen er med til at levere oplevelser til de mange hundrede børn og voksne, der deltager i løbet. Vestegnen møder eleverne ved en workshop på kunstmuseet Arken i Ishøj. Her får elever og lærere hjælp af Arkens skoletjeneste til deres projekt ved Copenhagen Art Run. Eleverne deltager i tre workshops på Arken og skal desuden arbejde hjemme på skolen.

»Det er eleverne, der selv skal brainstorme, eksperimentere og være kreative. Vores rolle er at hjælpe og styre i den kaotiske kunstneriske proces, og samtidig give eleverne »benspænd« og udfordringer,« forklarer Jane Bendix, der er undervisnings- og udviklingsansvarlig på Arken.

Ved denne workshop skal eleverne eksperimentere med monster-materialer. Hvordan skabes en monsterarm, en monsterhånd, et monsteransigt?

Forskellige materialer kommer i spil. Ikke mindst nylon, som enten kan trækkes over hovedet til en maske, eller kan bruges med forskelligt fyld; skumgummi, træuld o.lign.

To drenge er i gang med at skabe en sort maske, og går på jagt efter rødt filt, der kan klistres på som bloddråber. Måske ender det med et uhyggeligt monster, der skal røve fredelige løbere...

Lige præcis spørgsmålet om, hvordan den færdige monster-installation kommer til at se ud, er umuligt at besvare. Som flere elever og voksne siger: »Vi aner ikke, hvad det ender med!«

Eleverne er denne dag i en kreativ og eksperimenterende proces. Og vil man opleve, hvad deres arbejde er endt med, så er det bare om at møde op til Copenhagen Art Run på Ishøj Strand onsdag 10. september.

arrow Vestegnen er en god fortælling
09. september 2014 kl. 08:46 Opdateret: kl. 10:39
arrow Albertslund: Gratis koncert med Klumben & Raske Penge
05. september 2014 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:57
arrow Aktivitet og hygge for hele familien
05. september 2014 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:37