19. februar 2019
Det bliver lidt lettere for Odsherred og FC Øresund at undgå nedrykning fra Sjællandsserien.
Det bliver lidt lettere for Odsherred og FC Øresund at undgå nedrykning fra Sjællandsserien.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To Sjællandsserier næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To Sjællandsserier næste år
Opdateret 07. september 2014 kl. 21:04
Sport - 05. september 2014 kl. 20:45
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandsserien splittes op i to geografiske puljer af hver 12 hold fra sæsonen 2015-16. Det besluttede DBU Sjælland fredag.

- Trods en relativ kort tidsfrist til at løse udfordringen i Sjællandsserien, synes jeg, vi har fundet en god model efter inddragelsen af de sjællandske klubber, siger Ole Jacobsen, formand for DBU Sjælland.

Omlægningen af turneringen er en følge af, at 2. division fra næste sæson reduceres fra 32 til 24 hold. Det skaber pres ned gennem systemet, og i værste tilfælde kunne 12 hold fra DBU Sjælland rykke ud af Danmarksserien næste sommer, hvilket samtidig vil medføre ekstraordinært mange nedrykninger fra Sjællandsserien.

- Det er for at undgå dette, at vi laver denne ændring, siger Ole Jacobsen og fortsætter:

- Vi kører med denne model de næste to år, og derefter evaluerer vi situationen. Vi kan jo også blive overhalet inden om. Der er ingen, der siger, at strukturen for Danmarksserien fortsat vil være, som den er i dag, siger Ole Jacobsen.

Men foreløbig vil DBU Sjælland operere med to geografisk opdelte sjællandsserier med 12 hold. Fra hver af disse puljer rykker vinderen op i danmarksserien, mens de to toere mødes i en kamp på neutral bane om en tredje direkte oprykningsplads. Taberen af denne kamp får så en ekstra chance efter samme vilkår, som treeren i Sjællandsserien i øjeblikket har i kampe med hold fra de øvrige lokalunioner efter ordinær sæsonafslutning.

Af de ialt 24 hold i de to kommende sjællandsserier vil to af holdene komme fra Lolland-Falster. Lokalunionen på sydhavsøerne har nemlig ønsket, at oprykkerne fra Lolland-Falster-serien indplaceres i Sjællandsserien i stedet for Danmarksserien. Det skyldes, at springet i niveau er så stort, at holdene fra Lolland-Falster alt for ofte ender som prugelknarbe i danmarksserien.

- Jeg er særlig glad for, at vi har fundet en spændende løsning med DBU Lolland-Falster, siger Ole Jacobsen.

Efter tre runder i danmarksserien ligger kun fem hold fra DBU Sjælland til nedrykning, og det letter presset på Sjællandsserien. Er det en situation, der holder sæsonen ud, så vil der i stedet for massiv nedrykning være lagt op til ekstraordinær oprykning for mange hold i Serie 1 og rækkerne derunder.

- Men det skal samtidig nævnes, at de to Serie 1-rækker fremover reduceres fra 14 til 12 hold, siger Ole Jacobsen om det puslespil, der skal falde på plads næste sommer.