25. oktober 2021
Mere end 70 mennesker mødte op på Torvet for at tilkendegive deres solidaritet med det palæstinensiske folk.
gallery icon

Se billedserie

Mere end 70 mennesker mødte op på Torvet for at tilkendegive deres solidaritet med det palæstinensiske folk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vellykket »Tænd et lys for Gaza« på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vellykket »Tænd et lys for Gaza« på Torvet
Opdateret 03. september 2014 kl. 14:06
Ringsted - 03. september 2014 kl. 10:53

Manifestationen »Tænd et lys for Gaza« på Ringsted Torv torsdag den 28. august blev en succes. Mere end 70 mennesker var mødt frem for at tilkendegive deres solidaritet med det palæstinensiske folk.

Der blev holdt korte taler af Henrik Kjær fra Enhedslisten og de herboende palæstinensere Mofid Hadrus og Atef Farah.

Hovedindholdet i alle tre taler var en opfordring til at tvinge Israel til at stoppe krigshandlingerne og annektioner for i stedet at søge en varig fred, der gav palæstinenserne jeres jord tilbage.

Den tragiske baggrund for manifestationen er, at der, siden den israelske hær 8. juli indledte sit seneste angreb i Gaza er dræbt mindst 2145 palæstinensere. Blandt disse er 578 børn mellem én måned og 17 år, 263 kvinder og 102 ældre.

Mindst 11.100 er såret, heraf 3374 børn, 2088 kvinder og 410 ældre. 73 procent af de dræbte palæstinensere er ifølge FN civile. Til sammenligning er 64 israelske soldater og fem civile israelere dræbt i samme periode. 450 israelske soldater og 80 civile israelere er såret.

Manifestationen sluttede med et minuts stilhed i respekt for ofrene. Omkring klokken 21.30 gik de fremmødte igen hver til sit efter en god oplevelse på en stille og lun aften.

Manifestationen var arrangeret af Enhedslisten i Ringsted, der også benyttede lejligheden til at samle ind til Gazas eneste proteseværksted, Artificial Limbs & Polio Center, er non-profit, støttet af Røde Kors og ikke affilieret med Gazas regering. Centret hjælper mennesker, der har mistet lemmer, med for eksempel at få og lære at gå på kunstige ben. Til patienterne hører ofre for Israels bomber, og aktuelt har centret ikke økonomi til at følge med efterspørgslen på proteser og genoptræning.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk