21. april 2021
Renden ud for Jungshoved er ikke lang, men den er vigtig for adgangen til Bøgestrømmen og dermed til de lokale havne i Storstrømmen og Grønsund.
gallery icon

Se billedserie

Renden ud for Jungshoved er ikke lang, men den er vigtig for adgangen til Bøgestrømmen og dermed til de lokale havne i Storstrømmen og Grønsund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilsanding kan koste dyrt for lokale havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilsanding kan koste dyrt for lokale havne
Opdateret 03. september 2014 kl. 09:08
Vordingborg - 01. september 2014 kl. 18:36
Af Poul Poulsen

Indsejlingen til Bøgestrømmen sander til, så dybden nu er nede på to meter. Kystdirektoratet har meddelt, at det ikke er forpligtet til at uddybe renden, og det kan betyder, at tusinder af gæstesejlere holder sig væk fra havnene i blandt andet Vordingborg, Kalvehave, Præstø, Stege og Stubbekøbing.

- Det kan blive et alvorligt problem, og vi er meget kede af det på havnene, fordi Sandhage Rende så bliver en flaskehals, som spærrer for adgangen til kommunens havne, siger Jesper Kraft Andersen, som er havnechef i Vordingborg Kommune.

To meters dybde

Striden handler om et ganske kort afmærket rende ud for Jungshoved. Renden er i søkortene angivet til en mindstedybde på 2,3 meter, men realiteten er den allerede i dag sandet til, så dybden kun er omkring to meter. Det er også nok for de fleste både - ved normalt vande, men ved blot 20 centimeters lavvande begynder det at knibe. Og generelt holder sejlere sig i søkortets lysere områder, der angiver en dybde på to meter og derover.

Dermed kan den tilsandede rende koste Vordingborg besøg af ikke færre end 20.000 gæstesejlere.

Læs mere i Sjællandske tirsdag

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk