15. juli 2020
Natasja Brix Larsen har fået konstateret den sjældne lidelse POTS, men hun har også en lang række andre symptomer, som er opstået efter, at hun blev vaccineret mod HPV.
Natasja Brix Larsen har fået konstateret den sjældne lidelse POTS, men hun har også en lang række andre symptomer, som er opstået efter, at hun blev vaccineret mod HPV.
Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HPV-ramte kræver mere handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HPV-ramte kræver mere handling
Opdateret 03. september 2014 kl. 09:08
Sjælland - 01. september 2014 kl. 14:15
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhedsministeren mener fortsat, at HPV-vaccinen er sikker.

Men flere unge piger - blandt andre 15-årige Natasja Brix Larsen fra Ringsted - og voksne kvinder klager over alvorlige bivirkninger. Det er blandt andet voldsom hovedpine, muskel- og ledsmerter, føleforstyrrelser, hjernehindebetændelse, betændelse i centralnervesystemet og ubalance i nervesystemet.

arrow Læs også: Klage afvises: Kun piger må få gratis HPV-vaccine

Det bekymrer Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt, der har stillet en lang række spørgsmål til sundhedsministeren.

- Jeg har været med til at indføre vaccinen og føler et særligt ansvar over for dem, der muligvis er ramt af bivirkninger. Jeg mener ikke, at ministeren og Sundhedsstyrelsen tager det tilstrækkeligt alvorligt, siger Liselott Blixt.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har netop igen svaret, at vaccinens fordele fortsat ophæver de mulige risici. Han oplyser bl.a., at den europæiske bivirkningskomite i maj »foreløbig vurderede, at der ikke ses en klar sammenhæng« med hjernehindebetændelse(ADEM), ubalance i nervesystemet(POTS) og betændelse i rygmarven (Transverse Myelitis«).

Det provokerer Karsten Viborg, der er med i styregruppen i HPVupdate.

- Vores piger skal have behandling, men vi har ikke fået skyggen af hjælp i det danske sundhedssystem, siger Karsten Viborg, hvis datter er i bedring efter behandling i England.

Indsprøjtninger med Human Papillon Virus har siden 2009 været en del af børnevaccinationsprogrammet for at forebygge livmoderhalskræft, ligesom også voksne kvinder tilbydes vaccinen.

arrow Europæisk lægemiddelagentur kigger nærmere på HPV-vaccine
13. juli 2015 kl. 12:42 Opdateret: kl. 13:49
arrow Indberetningsbunke over HPV-vaccines bivirkninger vokser
25. juni 2015 kl. 23:52 Opdateret: kl. 23:54
arrow Sundhedsstyrelsen: HPV-vaccine er sikker
11. juni 2015 kl. 17:20 Opdateret: kl. 17:22
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?