30. september 2020
Edith Rasmussen (th) og Linda Lorentzen tog initiativet til 'psykelløbet', der har fået 100 deltagere fra syv kommuner. Her er de klar til start foran Glostrup Hospital ved træningsløbet 'Vueltaen på Vestegnen' tirsdag den 20. maj.
Edith Rasmussen (th) og Linda Lorentzen tog initiativet til 'psykelløbet', der har fået 100 deltagere fra syv kommuner. Her er de klar til start foran Glostrup Hospital ved træningsløbet 'Vueltaen på Vestegnen' tirsdag den 20. maj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Psykelløb' fra Storkøbenhavn til Skagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Psykelløb' fra Storkøbenhavn til Skagen

fysisk og psykisk sundhed. Brugere af socialpsykiatrien i Høje-Taastrup Kommune vil cykle hele vejen til Skagen. Allerede inden målstregen er i sigte, oplever deltagerne en positiv effekt af anstrengelserne.

Lokalavisen Taastrup - 21. august 2014 kl. 13:14

Høje-Taastrup: Der er ikke så ofte fokus på, om borgere, der har det mindre godt psykisk, har det godt fysisk. Det vil kommuner som Høje- Taastrup gerne gøre noget ved, og derfor er otte psykisk sårbare borgere i gang med at træne til et cykelløb, der i august fører feltet hele vejen til Skagen.

Idéen til løbet, der bliver kaldt 'Psykelløbet', er kommet fra brugerne selv. Brugere af psykiatrien i Høje-Taastrup Kommune foreslog, at man i stedet for at tale om sund kost og motion hellere skulle gøre det.

»Vi ville gerne have været med på Team Rynkeby i år, men kunne godt se, at vi ikke havde en chance for at leve op til løbets skrappe kriterier. Derfor foreslog vi dette løb i stedet, og det er fantastisk at se, at vi nu er 100 tilmeldte,« siger Edith Rasmussen, der glæder sig til at prøve sine fysiske grænser af.

Socialpsykiatrien i Høje- Taastrup Kommune så straks potentialet - både for at øge den fysiske og den psykiske sundhed. Høje-Taastrup deltager nemlig i regionens projekt Shared Care, der sigter på at forebygge og behandle livsstilssygdomme hos psykisk sårbare borgere, og 'psykelløbet' passede perfekt til projektets formål.

Fælles mål

Formand for socialudvalget i Høje-Taastrup Kommune Laurids Christensen (K), kører med på løbets første etape. Han håber, den forbedrede træningstilstand og det sociale samvær op til løbet kan give deltagerne et mentalt overskud og et stærkere netværk.

»Vi må ikke glemme de psykisk sårbare borgere, når vi skaber rammerne for at kunne leve et sundt og aktivt liv. Folks fysiske og psykiske velbefindende hænger sammen, og jeg tror, flere vil få det bedre af at tage del i en holdpræstation som denne,« siger han.

Startnumre revet væk

Interessen for at deltage i løbet har været stor i alle syv deltagende kommuner. Og Høje-Taastrups andel af startnumrene er nærmest blevet revet væk, så i alt otte brugere af psykiatrien i kommunen og fire medarbejdere stiller til start.

Gode resultater

Forberedelsen til løbet den 31. august har bestået af træningsture, spinning og styrketræning tre gange om ugen. Den omfatter også kostvejledning og træning i holdkørsel. Men de to store milepæle inden etapeløbet var cykelløbene La Vuelta på Vestegnen i maj og Sjælsø Rundt i juni.

Rygestop og helbredstjek

Effekten af deltagernes indsats er ikke kun begyndt at vise sig på stopuret. To deltagere er begyndt på rygestopkursus, og andre har fået foretaget helbredstjek hos deres læge.

Der er også sket en personlig udvikling, mener Nina Borum Nielsen, der er udviklingskonsulent i Social- og Handicapcentret i Høje- Taastrup Kommune.

»Den enkelte har fået større selvtillid, og der er et godt sammenhold på holdet, hvor man tager ansvar, hjælper hinanden og rummer hinandens frustrationer,« siger hun.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?