18. november 2018
Sådan skal den nye hovedbygning se ud. Den kommer til at ligge på den nuværende parkeringsplads, og vil således ikke skæmme selve kysten.llustration: Mangor & Nagel
Sådan skal den nye hovedbygning se ud. Den kommer til at ligge på den nuværende parkeringsplads, og vil således ikke skæmme selve kysten.llustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badehotel planlægger gigant-udvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badehotel planlægger gigant-udvidelse
Opdateret 20. august 2014 kl. 21:35
Helsingør - 20. august 2014 kl. 04:00
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En helt ny værelsesfløj i seks plan, en udbygning af østfløjen og en tagterrasse i 5. sals højde. Det er bare nogle af hotellets planer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter at have været faretruende nær ved en konkurs i starten af i år, så er der igen optimisme på Hotel Marienlyst, der dette forår blev overtaget af en ny ejerkreds med den diskrete fynske rigmand Borris Tangaa Nielsen som hovedaktionær. Det fremgår med al tydelighed af en ansøgning fra virksomheden om en markant udvidelse, som er indsendt til Helsingør Kommune, og som skal behandles politisk på næste møde Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget.

Planerne, som alene på grund af deres omfang kræver en ny lokalplan og et nyt kommuneplantillæg, handler først og fremmest om en markant udvidelse af kapaciteten i form af en ny værelsesfløj i seks etager med 81 nye værelser. Det svarer til lidt under en fordobling af den nuværende kapacitet.

Fløjen skal ifølge de vedlagte udkast fra selskabets arkitektfirma Mangor & Nagel bygges på hotellets nuværende parkeringsplads og vinkelret på hotellets hovedbygning. Bygningen i seks plan ser ud til at blive opført i en stil, som er inspireret af hotellets gamle hovedbygning. Den nye fløj skal i samme plan forbindes med hovedbygningen med en ny tagterrasse i 5. sals højde. Derudover ønsker selskabet, at udbygge den østligste del af hovedbygningen, som i dag huser konferencelokaler. Her på skal der bygges yderligere to etager.

arrow Læs også: Vurderingsdag på Hotel Marienlyst
Indenfor rammerne

Selv om det er forbundet med en lang række plankrav at bygge tæt på kysten, og Marienlyst ligeledes ligger i et område, hvor der er særlige krav om ikke at genere udsigten til Kronborg, så skulle hotelprojektet ifølge forvaltningen i Center for Kultur, Idræt og Byudvikling ikke have væsentlige problemer i forhold til lovgivningen. Det skyldes, at området i forvejen er udlagt til hoteldrift, og der er bygninger umiddelbart i nærheden af hotellet i op til otte etagers højde, fremgår det af dagsordenen til udvalgsmødet.

En udfordring er dog ifølge forvaltningen at sikre det nødvendige antal parkeringspladser. På denne baggrund anbefaler forvaltningen, at politikerne i udvalget sætter gang i en udarbejdelse af en ny lokalplan og et nyt lokalplantillæg for projektet, som man mener er fin overensstemmelse med kommunens strategi om at skabe flere arbejdspladser i turismeindustrien.

Kæmpe-investering

Bestyrelsesformand Ken Torpe Christoffersen fra Strand- & Badehotel Marienlyst A/S lægger ikke skjul på, at der er tale om en investering i den helt store millionklasse. Men den er nødvendig.

- Vi har efterhånden fået en viden om, hvad der kræves som hotelvirksomhed, og her kræver det ekstra kapacitet, hvis vi eksempelvis skal være konkurrencedygtige, når det gælder konferencemarkedet, siger Ken Torpe Christoffersen.

Han understreger i øvrigt, at man har lagt vægt at skabe et byggeri, som ikke skæmmer kysten og generer omgivelserne mindst muligt.

- Samtidig har vi revet en del af pavillonerne ud til vandet ned, for at åbne op til Øresund, og det er stadig vores hensigt at åbne stedet op mod Sundet, siger bestyrelsesformanden.

Udover de tre tilbygninger indgår også en plan om en gennemgribende energirenovering af bygningerne, der ligger direkte ud til Øresund.

Nyansættelser

Baggrunden for planen er også en meget tilfredsstillende sommer.

- Det var kun vores første måned i april, som var op ad bakke. Vi har haft en fantastisk sommer med særligt rigtig mange danske gæster i weekenderne. Vi er meget tilfredse med vores belægningsprocent, siger Torpe Christoffersen.

Han forklarer også, at selskabet satser stort på salgsarbejdet.

- Vi har opgraderet vores afdeling fra en halv stilling til i dag fem ansatte, og vi har også ansat ekstra folk i køkkenet. Det er klart, at en tilbygning vil betyde ganske mange ekstra arbejdspladser, siger han.

norrie

arrow Stor optimisme trods millionunderskud
22. oktober 2014 kl. 04:00 Opdateret: kl. 23:46
arrow Musikalske top-navne skal trække gæster til Hotel Marienlyst
20. maj 2014 kl. 16:50 Opdateret: kl. 13:54
arrow Kasino-gigant overtager rouletten
04. maj 2014 kl. 08:00 Opdateret: kl. 06:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk