30. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvægtige børn taber sig med »Holbæk-metode«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvægtige børn taber sig med »Holbæk-metode«
Opdateret 15. august 2014 kl. 19:24
Sjælland - 15. august 2014 kl. 14:06
Af Tomas Revsbech

En særlig metode til at få overvægtige børn til at tabe sig er med stor succes blevet afprøvet i otte af landets kommuner.

743 overvægtige børn har været i behandling med den såkaldte »Holbæk-metode«, og 80 procent af børnene har ifølge de foreløbige resultater mindsket deres grad af overvægt siden projektet gik i gang i de første kommuner i efteråret 2012. Det skriver Nordvestnyt.

arrow Læs også: Svært at sige nej til slik som ni årig

- Det er et gigantisk gennembrud, jubler den hovedansvarlige bag projektet, overlæge Jens-Christian Holm fra Holbæk Sygehus.

- At så mange børn har mindsket deres overvægt er er et meget stærkt resultat. Det er langt flere, end hvad andre metoder til vægttab i både indland og udland, har opnået, siger han til avisen.

Ifølge Jens-Christian Holm skal successen ikke kun måles på den store andel af børn, den hjælper. Men også at de positive resultater går på tværs af børnenes sociale baggrund.

Selv om tallen kun er foreløbige er de dog så markante, at Jens-Christian Holm mener, at principperne kan bredes ud til langst flere kommuner end de otte, der er med nu.

I modsætning til mange andre vægttabs-metoder og programmer forsøger Holbæk-modellen at inddrage hele familien og dens hverdag i programmet, hvorefter sundhedsplejersker og kostvejledere laver et et skræddersyet program til hver familie med 10 til 20 arbejdspunkter.

Punkterne rummer blandt andet alle barnets måltider, sukkerindtag, fedtholdeige spise og drikke, motion og tidsforbrug foran tv og computer.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?