24. november 2020
Prinsesse Marie er protektor for den danske Unesco nationalkomité og dermed også Stevns Klint som verdensarv.
gallery icon

Se billedserie

Prinsesse Marie er protektor for den danske Unesco nationalkomité og dermed også Stevns Klint som verdensarv.
Foto: Palle Peter Skov / Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prinsesse Marie protektor for verdensarv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prinsesse Marie protektor for verdensarv
Stevns - 05. august 2014 kl. 16:00
Af Henrik Fisker

Verdensarven Stevns Klint har fået prinsesse Marie som officiel protektor. Prinsessen har titel af protektor den danske Unesco-nationalkommission og dermed verdensarv, der med de seneste udnævnelser nu tæller fem lokaliteter i Danmark foruden Ilulissat Isfjord i Grønland, skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

arrow Læs også: Prinsessen kommer 21. oktober

Derfor er prinsesse Marie også en central person i planlægningen af det officielle arrangement, som Stevns Kommune planlægger efter udnævnelsen af Stevns Klint til Unesco verdensarv.

- Vi arbejder på at få prinsessen til at komme til Stevns, og hvilken dag det bliver, afhænger derfor af hendes kalender. Men vi stiler efter, at det kan ligge i slutningen af september, oplyser borgmester Mogens Haugaard.

Mandag havde han personligt lejlighed til at forklare prinsessen og hendes gemal: prins Joachim, hvorfor Stevns Klint er udpeget til verdensarv. Det skete på parrets slot i Møgeltønder: Schackenborg, som de endnu bor på. Mogens Haugaard var en del af delegationen, der var inviteret med ind på slottet i forbindelse med den officielle fejring af, at den danske del af Vadehavet også er optaget på Unescos verdensarvliste - det skete samme dag, som Stevns Klint kom med på listen.

- Parret lyttede meget fint og var nærværende, da jeg fortalte om Klintens historie. Prins Joachim spurgte, hvorfor det var Stevns Klint og ikke Møns Klint, der havde fået den fine hæder. Så fortalte jeg historien om fiskeleret og dinosaurernes uddøen, og det var tydeligt, at det havde de hørt om før, siger borgmesteren.

arrow Prinsessen indvier Klinten for alle
30. august 2014 kl. 09:00 Opdateret: kl. 11:12
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk