23. februar 2020
Der er gang i den fem-årige pige, der i dag er raskmeldt. Om en måned går hun med i Stafet For Livet i Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Der er gang i den fem-årige pige, der i dag er raskmeldt. Om en måned går hun med i Stafet For Livet i Roskilde.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ella er yngste fighter i kræftstafet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ella er yngste fighter i kræftstafet
Opdateret 28. juli 2014 kl. 09:18
Roskilde - 26. juli 2014 kl. 16:23
Af Malene Koops Grønborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sit bare godt fem år lange liv har Ella Falkenberg Rasmussen været igennem mangt og meget i form af kemobehandlinger, tilbagefald, isolation og en knoglemarvstransplantation, der var tæt på at gå galt.

Da hun blev udskrevet fra Rigshospitalet sidste år, var hun afhængig af en iltmaske og fastspændt til en kørestol. Men efter en lang kamp med genoptræning er Ella nu rask og fuld af spillopper. Hun har fået genopbygget sin muskelmasse, fået sine krøller tilbage og vejer omtrent det samme som sine jævnaldrende kammerater og er netop, i en alder af fem år, begyndt i børnehave.

Den 30. august deltager hun i Stafet For Livet, der for første gang i år kommer til Roskilde. Ella har deltaget på Frederiksberg i de to foregående år - sidste år i kørestol sammen med sin mor.

Kæmp for en god sag

I år er det en noget friskere pige, der skal være med i den 24-timers holdstafet, der fejrer livet og sætter fokus på kræftsagen, og både Ella og hendes mor, Dorte, glæder sig til at deltage i deres hjemby - denne gang uden hverken kørestol eller sygdom.

- Stafet For Livet er et fedt indsamlingskoncept, hvor alle kan være med, uanset hvilken dagsform og alder man har. Man kan løbe, gå, køre i kørestol eller kravle, hvis det er det, man vil. Det handler ikke om at vinde, men om at deltage og kæmpe for en god sag, siger Ellas mor, Dorte Falkenberg Rasmussen.

Ella har sit eget hold, som hedder »Kemoland«. Et hold, der består af venner, familie, naboer og andre, der gerne vil støtte Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

- Det giver rigtig god mening at deltage i Stafet For Livet og kæmpe sammen mod kræft. Man finder ud af, at man ikke er alene hverken som kræftpatient eller pårørende. Det er en skøn følelse og giver et helt særligt sammenhold. Gør en forskel for din mor, din søn, din veninde, for Ellas eller for din egen skyld og deltag, opfordrer Dorte Falkenberg Rasmussen.

Læs hele historien om Ella Falkenberg Rasmussen i tillægget WEEKEND fra lørdag den 26. juli, som er med i både DAGBLADET, Nordvestnyt, Sjællandske og Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk