26. maj 2018
Lars_Skov
gallery icon

Se billedserie

Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helikopteren fandt hurtigt Jakob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helikopteren fandt hurtigt Jakob
Halsnæs - 25. juli 2014 kl. 06:00
Af Niels Jørgen Larsen.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De kunne se mig med det samme, selv om jeg prøvede at skjule mig i noget tang i overfladen!

Livredder Jakob Pihl havde fået opgaven at være våddragtsvømmeren, som redningshelikopteren fra Søværnets Operative Kommando (SOK) havde fået til opgave at finde i vandet ud for Liseleje strand, da SOK gennemførte en øvelse sammen med Den Nordsjællandske Livredningstjeneste.

Den store EH 101-helikopter med den karakteriske brummen fløj dog først et par runder over vandet til ære for publikum på stranden, som bl.a. var børnene på ugens Ocean Rescue Camp. Det var meningen at de skulle have fulgt redningsaktionen fra en RIB-båd (oppustelig gummibåd) i vandet, men det lagde mandskabet på helikopteren forbud imod.

- Ingen børn i vandet, når helikopteren kommer. Der skal være total radiotavshed, men I kan følge aktionen på kanal 6, lød meldingen på walkien fra distriktsleder for livredderne Mik Steen Nielsen, da han ankom i livreddernes ATV efter at have konfereret med SOK-mandskabet, som forinden var landet i Melby-lejren.

Øvelsen var forventet at skulle gennemføres omkring kl.16.30, men helikopteren var en time forsinket, så det var først lidt før kl.18 at Jakob Pihl trak i den sorte våddragt og svømmede nogle hundrede meter ud for at »gemme sig« i vandet.

- Det var sjovt, var de første ord fra ham, da han kom i land igen.

At finde Jakob i vandet var første øvelse. Efterfølgende satte Mik Steen Nielsen fart på livredningstjenestens jetski og tog turen flere gange i de piskede bølger under den lavthængende helikopter. Det gik uden at han kæntrede.

- Bølgerne er kun 20-30 cm, men vandet vælter op i hovedet på dig, og det svarer til at være ude i orkanstyrke, sagde han bagefter.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk