26. maj 2018
Livredderne har haft travlt i den varme sommer. Her er det Alexander Mundt på Strandbjerggård Strand.
Livredderne har haft travlt i den varme sommer. Her er det Alexander Mundt på Strandbjerggård Strand.
Foto: Camilla Nissen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travle dage for kystlivredderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travle dage for kystlivredderne
Gribskov - 24. juli 2014 kl. 13:18
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cirka halvvejs i badesæsonen kan cheflivredder John Mogensen gøre en foreløbig status over kystlivreddernes arbejde, der tæller ni såkaldt røde aktioner, hvor folk bliver kørt væk med ambulance, og omtrent 35 mindre aktioner, hvor livredderen selv får styr på situationen.

- Vi har haft rigtig meget. I går var der for eksempel en, der sprang på hovedet i lavt vand i Ålsgårde. Og så har der været forsvundne børn, og folk, der svømmer for langt ud. Men i går var vandet også 23,5 grader. Det er jo ligesom middelhavet, siger John Mogensen.

- Men i forhold til, hvor mange, der har været på stranden, er det gået godt, siger John Mogensen.

Det varme vejr har fået livredningstjenesten til at opgradere med tre medarbejdere, ligesom ti unge mellem 16 og 18 år hjælper til som såkaldte livredderkadetter.

- De har den samme uddannelse, som de andre livreddere, men de er ikke gamle nok til at være alene på posten. Så i meget travle perioder, såsom i weekenderne, går de rundt og hjælper folk, når de er blevet stukket af en bi og giver plaster på, og svarer på spørgsmål og den slags. Det synes de er sjovt. Vi regner med at få 30 kadetter ind til næste år, siger John Mogensen.

Småskader fra sten og knuste flasker har der været meget mindre af end tidligere år. Her kommer Bodil formentlig ind i billedet.

- På mange strande er der blevet ryddet op i forbindelse med Bodil, og der er blevet lagt sand over de mange sten. Flaskerne går heller ikke så nemt i stykker, når der er sand på stranden, siger John Mogensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk