26. maj 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I lære som livredder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I lære som livredder
Opdateret 25. juli 2014 kl. 20:59
Halsnæs - 24. juli 2014 kl. 05:00
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har svømmet hele mit liv, så det kunne da være fedt at blive livredder.

Sådan lyder det fra 15-årige Mathias Husted Rasmussen fra Frederiksværk, som denne uge er på Ocean Rescue Camp i Hundested. Det er første gang han er med, men er sprunget direkte ind på holdet for de mere øvede - Advanced - på grund af sine svømmefærdigheder og alderen.

Det gør også, at han er klar til at tage næste skridt og komme på Rescue-niveaet som er tredje fase efter Basis, som gennemføres i denne uge i Liseleje, og Advanced. For at blive livredder skal Mathias gennemføre svømme- og livredderprøven, men det kan han først når han er fyldt 18 år, så der går tre år endnu.

- Som noget nyt vil vi dog prøve med nogle juniorlivreddere på 16-17 år, der kan følge en livredders arbejde, siger instruktør for gruppen i Hundested Andreas Sandgren Mouritsen, der selv har været tre år i livredningstjenesten og er instruktør på camp'en for andet år.

Der er 13 drenge og piger på Advanced-holdet i Hundested i denne uge, hvor der trænes hver dag kl.10-13 med Eliana Jørgensen og Caroline Grønlund som de øvrige instruktører. Nogle af børnene er gengangere fra tidligere år, andre er som Mathias nye.

Inden opvarmningen, der består i løb og andre øvelser på stranden, trækker deltagerne i udstyret, men tre må lige tage 20 armbøjninger som straf for at have glemt ting dagen før. Onsdagens program byder på svømning, eftersøgning i vandet og træning med boards.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk