26. maj 2018
En livredder fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste bjærgede manden ind til Stængehus Strand. Han er formentlig gået i vandet et andet sted på kysten.SN-Billed.fotonavn:
En livredder fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste bjærgede manden ind til Stængehus Strand. Han er formentlig gået i vandet et andet sted på kysten.SN-Billed.fotonavn:
Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nøgen midaldrende mand druknet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nøgen midaldrende mand druknet
Opdateret 21. juli 2014 kl. 11:26
Nordsjælland - 18. juli 2014 kl. 19:10
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En midaldrende mand er fredag eftermiddag druknet ud for Stængehus Strand mellem Liseleje og Tisvildeleje i Nordsjælland. Det oplyser Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Det var en livredder fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, der gennem kikkert opdagede den livløse mand i vandet lidt over klokken 15, lige på grænsen til livredderzonen på Stængehus Strand. Livredderen fik en strandgæst til at ringe 112, mens han selv kastede sig i vandet for bjærge den livløse mand, fortæller John Mogensen, chef for kystlivredningstjenesten.

arrow Læs også: Badeulykke koster en 79-årig mand livet i Nordsjælland

Efter at have bjærget manden forsøgte livredderen at genoplive ham, bl.a. med hjælp fra en hjertestarter, inden en ambulance nåede frem.

- Og mange strandgæster tilbød deres hjælp på stedet, siger John Mogensen.

Mandens liv stod dog ikke til at redde, oplyser politiet. Den døde mands identitet kendes ikke. Han har tilsyneladende været alene på stranden.

- Vi har forhørt os i stor afstand til begge sider på stranden for at høre, om nogen skulle kende til manden, men ingen har givet sig til kende, lød det fra vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi fredag aften.

Politiet antager, at manden er midaldrende fra 50 år og opefter. Han har et operationsar på brystkassen efter angiveligt en hjerteoperation. Da han blev fundet i vandet, var han nøgen. Nordsjællands Politi formoder derfor, at han er gået i vandet fra en nærtliggende nudiststrand. Det stemmer også overens med, at man kan drive langs kysten. John Mogensen skønner, at man kan drive 1500 meter i timen i vandet i disse dage.

I Gilleleje gennemførte Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste i dag en redning, da en strandgæst havde fået krampe ude i vandet.

- Han badede alene, og med det vejr, som kommer nu, vil vi gerne opfordre til, at man altid bader flere sammen. Det er langt mere sikkert at gå i vandet, når man er flere, siger John Mogensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk