31. oktober 2020
Da avisen var på besøg, havde Anette og Preben Eriksen også besøg af deres bonusbarnebarn, seksårige Stephanie Bell Jensen, hvis forældre har kolonihave lige i nærheden. Her ses de tre ved »Perleporten«, som efter Stephanies forklaring hedder sådan, fordi der hænger nogle perler på den.
gallery icon

Se billedserie

Da avisen var på besøg, havde Anette og Preben Eriksen også besøg af deres bonusbarnebarn, seksårige Stephanie Bell Jensen, hvis forældre har kolonihave lige i nærheden. Her ses de tre ved »Perleporten«, som efter Stephanies forklaring hedder sådan, fordi der hænger nogle perler på den.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Idyllen i kolonihaven Kana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Idyllen i kolonihaven Kana
Hillerød - 19. juli 2014 kl. 06:00
Af Maja Vindelev

Når folk går forbi Preben og Anette Eriksens have i haveforeningen Kana, standser de ofte op for at se nærmere på herlighederne - og det kan man godt forstå. Forleden besøgte avisens udsendte haven, der myldrede med blomster i smukke bede omgivet af grusgange og græsplæner. Her var det også svært at finde et græsstrå, der lå forkert, endsige ukrudt.

- Om vinteren skal vi bare have tiden til at gå, siger Preben, der i vinterperioden bor med sin kone i en lejlighed i Østervang.

- Det er her i haven, vi lever. Det er fantastisk at komme ud af døren om morgenen og høre fuglene synge, siger Anette.

Parret bor i deres kolonihave fra 1. april til 1. oktober, og det er ikke fordi huset på omkring 16 kvadratmeter byder på de store udfoldelsesmuligheder. Men det er her parret sover og laver mad, og så foregår livet bedst på den seks kvadratmeter store terrasse og ude i haven, der er på omkring 650 kvadratmeter.

Nyder havearbejdet

- Når vi arbejder i haven, går vi og nyder det, siger Preben, der selv har bygget huset og anlagt haven, efter at parret købte stedet i august 2001.

- Det var en ruin. Vi gav 1050 kroner for et skur, som vi pillede ned, og haven var en stor ukrudtsmark, fortæller Preben, der selv tegnede haven, så der kom linier i den og stil over tingene.

- Jeg har altid drømt om at få en have, siger han, der lider af parkinson, men oplever, at når han er i haven, så ryster han ikke.

- Det er livskvalitet. Folk her i Kana bliver lige så meget syge og dør jo også som andre mennesker, men man har en bedre livskvalitet, mens man lever, og kan bedre leve med sine skavanker, mener Preben.

Det er kommunen, der ejer jorden, som rummer de 90 kolonihaver, der udgør Haveforeningen Kana, mens beboerne selv ejer de faciliteter, der er på grundene. Selvom priserne er steget for en kolonihave, der godt kan blive udbudt til 200.000 kroner, så kan handlen sagtens ende på 50.000 kroner. Ud over købsprisen skal der betales et mindre beløb i lejeafgift til kommunen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?