26. maj 2018
Lars_Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bodil gavner badegæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bodil gavner badegæsterne
Halsnæs - 18. juli 2014 kl. 14:54
Af Kasper Daugbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Orkanen Bodil og de voldsomme vandmasser, der fulgte i hendes fodspor, har kostet sved, tårer og ikke mindst massevis af kroner rundt om i landet. De mange badegæster på Nordkysten kan dog takke den iltre dame for bedre badeforhold. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Set i et stort perspektiv har Bodil været god for vores gæster. Naturstyrelsen er måske kede af, at de har mistet nogle klitter, men vi har fået bedre strande og mere sand i vandet, siger John Mogensen, cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.

Ændringerne forekommer særligt på veststrandene fra Hundested mod Gilleleje. Trekanten i Hundested er en af de strande på Nordkysten, hvor forholdene er blevet bedre.

- Stormen har fjernet bælter med sten, hestehuller og meget dybe områder og erstattet det med sand og nye revler. Det har givet fine badeforhold og været en ændring til det bedre, siger Steffen Mattrup Lund-Hansen, livredder på Trekanten Strand i Hundested.

Blandt badegæsterne er parret Jan og Sherie Eriksen med deres dreng Casper. De tager jævnligt turen fra Ølstykke til Hundested for at hoppe i vandet.

- Når jeg lige tænker lidt over det, vil jeg sige, at der faktisk er mere sand ude i vandet i år. Og vandet virker også mere klart. Så vi må sige, at det faktisk er bedre i år, lyder det fra Sherie og Jan Eriksen.

Selvom badeforholdene er blevet bedre, er der stadig en række traditionelle farer, badegæsterne skal være opmærksomme på.

- Det er farligt at bade omkring næs, pynter, moler og bølgebrydere på grund af strømforholdene, advarer Steffen Mattrup Lund-Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk