8. august 2020
IC4-toget på testkørsel til Næstved.
gallery icon

Se billedserie

IC4-toget på testkørsel til Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første IC4 på sydbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første IC4 på sydbanen
Opdateret 31. januar 2010 kl. 11:10
Næstved - 28. januar 2010 kl. 06:00
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Lyset fra det første IC4-tog i Næstved nogensinde bryder gennem snefygningen i det fjerne. Toget kommer så tæt, at man kan se lokomotivføreren. Det lange blanke to standser, dørene åbnes og uvidende passagerer tror det er toget mod Vordingborg.

Preben Kure Larsen afviser de interesserede og får hele forgrunden fri, så de første billeder af det nye IC4 tog kan blive foreviget både på digital video og Pentax SP 1000. Løber om kap med toget
Hurtigt stop and go
Thorkild R. Hansen ses i døråbningen. Han kontrollerer afstanden mellem IC4-togets trinbræt og perronen på spor 2. Han siger, at afstanden er ok. Få sekunder efter lukker dørene og Thorkild vinker på den anden side af ruden mens toget begynder at rulle.

Testen på Næstved Station er slut, og løber Preben Kure Larsen om kap med toget. Det lykkes både ham og den anden tog-entusiast, Jan Lundstrøm, at få de rigtige billeder af IC-4 toget. Preben Kure Larsens videokamera følger de røde baglygter og siger højlydt til mikrofonen: Det var så det første IC4 tog i Næstved!
Et historisk øjeblik
IC4 toget har været næsten otte år på vej. I dag blev det kun tyve minutter forsinket, men testkørslen regnes for en succes.

- Det var et historisk øjeblik og bestemt værd at vente på, konstaterer Preben Kure Larsen.

Jan Lundstrøm er også lokomotivfører. Det store spørgsmål er om han får lejlighed til at styre det ny IC4-tog, når og hvis det en dag kommer til at køre på sydbanens skinner.
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk