18. juli 2019
Sådan skal arealet i følge planen se ud på rådhusgrunden i Ølstykke, hvor de første beboere forventes at kunne flytte ind i efteråret 2017.
Sådan skal arealet i følge planen se ud på rådhusgrunden i Ølstykke, hvor de første beboere forventes at kunne flytte ind i efteråret 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gennemtænkt byggeri på rådhusgrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennemtænkt byggeri på rådhusgrunden
Opdateret 15. juli 2014 kl. 07:14
Egedal - 15. juli 2014 kl. 06:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er både tænkt på rensningsanlæg, øvrige bebyggelser, regnvejr og ældre i det forslag, som Ølstykke almene Boligselskab vandt konkurrencen om rådhusgrunden i Ølstykke med. I alt bliver det til 87 nye boliger til familier og seniorer, der både rummer 2-værelses, 3-værelses, 4-værelses og et seniorbofællesskab 15 2- og 3-værelseslejligheder, der er bliver placeret midt i området, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vores samstemmige oplevelse i byggeudvalget hos bestyrelsen var, at det så godt nok flot og velfungerende ud, så vi var meget begejstrede, fortæller formanden for bestyrelsen i Ølstykke almene Boligselskab, Poul Andreassen, om planerne, da de først så dem.

Poul Andreassen fremhæver specielt, at når byggeriet, der forventes at huse de første beboere i efteråret 2017, står færdigt, vil falde godt sammen med de øvrige bebyggelser, der er i området.

- Der er for eksempel rigtig god samhørighed med bebyggelsen, der ligger skråt overfor på den anden side af Ny Toftegårdsvej. Begge dele får præg af den samme lyse farve, og der er samhørighed i bygningernes højde. Der er blevet gjort rigtigt meget ud af udsynet, og så kommer der til at være et naturligt fald på tre meter fra øst til vest. Og planen giver også meget social samhørighed, ligesom seniorbofællesskabet er tænkt det, fortæller Poul Andreassen.

Faldet på de tre meter betyder også, at området bliver afkoblet regnvandsledningen. I stedet skal regnvandet føres gennem åbne grøfter til et opsamlingsbassin, der bliver placeret på grundens lavest liggende areal.

- Grunden ligger jo perfekt i Ølstykke. Det både en af de højere grunde, og så er den centralt placeret. Og så bliver det lavet sådan, at der kommer en naturlig bæk til regnvand, der fylder søen op, og samtidig får vi et nedsivningsanlæg, så vi ikke belaster rensningsanlægget med regnvand, siger Poul Andreassen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede