11. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård kritik af socialborgmester: Du har svigtet Max

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård kritik af socialborgmester: Du har svigtet Max
Opdateret 09. juli 2014 kl. 20:15
Danmark - 09. juli 2014 kl. 19:51

Flere medlemmer af socialudvalget i Københavns Kommune retter nu en voldsom kritik mod direktionen i socialforvaltningen samt socialborgmester Jesper Christiansen (S).

Det sker, efter Ekstra Bladet onsdag kunne afsløre, hvordan de ansatte på en institution for svært handicappede unge taler om, hvordan de kan slå en af beboerne:

- Det er helt uforsvarligt at personalet taler sådan til borgerne. Det synes jeg faktisk er meget rystende, siger Mette-Katrine Ejby Buch, medlem af socialudvalget for Det Konservative Folkeparti, til Ekstra Bladet.

I næsten fire år har forældrene til den blinde, autistiske og udviklingshæmmede dreng klaget over forholdene på institutionen Hartmannshus, der er drevet af Københavns Kommune. Klagerne kom som reaktion på, at deres søn, der bor på institutionen, gradvist blev mere aggressiv og indelukket.

Men i stedet for handling fik familien høflige svar fra cheferne i socialforvaltningen, som afviste, at der var problemer på stedet. Det viser en omfattende aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i sagen.

Til sidst følte forældrene sig så magtesløse, at de begyndte at optage lyd fra deres søns lejlighed på institutionen, for at få et indblik i, hvad der foregik, når de ikke var til stede. Optagelserne, som Ekstra Bladet også har hørt, afslørede, at personalet taler om at slå og sparke den blind, handicappede dreng, når han blev aggressiv:

- Jeg kan 100 procent forstå forældrenes frustration, og jeg kan kun sige, at jeg kan genkende deres oplevelse med forvaltningen. Jeg har dyb respekt for forældrenes ukuelighed, og at de er blevet ved, siger Mette-Katrine Ejby Buch (K) til avisen.

Der bliver samtidig rettet en skarp kritik af socialborgmester Jesper Christensen (S):

- Borgerne i København kan ikke være tjent med, at de her sager kan blive ved med at dukke op. Jeg mener ikke, at borgmesteren har taget det her område alvorligt nok, siger Karina Rohrberg Jessen, medlem af socialudvalget for Venstre, til Ekstra Bladet.

Også Finn Rudaizky, medlem af Socialudvalget for DF, mener, at forvaltningen og borgmesteren må træde i karakter:

- Vi har set en række af sager om svigt på socialområdet her i Københavns Kommune. Vi har håbet på, at man ville have taget ved lære, men der sker ikke noget.

- Vi mangler, at borgmester Jesper Christensen (S) træder i karakter og sørger for, at når sådan nogle ting sker, så kommer nogle udskiftninger af de ledere på institutionen, der har ansvaret.

- De viser sig jo at være uegnede til at have med svage borgere at gøre, slår han fast.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra socialborgmesteren i København.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?