26. maj 2018
Frederik Siem Pedersen går rundt med det største smil på læberne efter fire guldmedaljer ved DM. Hvem skulle have troet det for halvandet år siden, da Team Danmarks læger rådede ham til at stoppe med svømning.
Frederik Siem Pedersen går rundt med det største smil på læberne efter fire guldmedaljer ved DM. Hvem skulle have troet det for halvandet år siden, da Team Danmarks læger rådede ham til at stoppe med svømning.
Foto: Farum Svømmeklub
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederik vandt over sygdommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik vandt over sygdommen
Sport - 07. juli 2014 kl. 13:00
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har det rigtig godt.

Der er ikke noget at sige til det, hvis Frederik Siem Pedersen går rundt med et smil fra øre til øre i disse dage.

Den 23-årige Farum-svømmer erobrede fire guldmedaljer ved denne uges danske mesterskaber på langbane i Odense. Bag de flotte resultater gemmer sig en historie om en lang, sej og tilsyneladende endeløs kamp med sygdom.

Den unge mand fra Lynge brød tidligt igennem og havde sat næsen op efter deltagelse ved de olympiske lege, men i september måned 2010 fik han en dyster besked fra lægerne. Han havde fået kyssesyge og med den fulgte kronisk træthed. Frederik forsøgte at træne videre, men i juledagene 2012 sagde lægerne det lige ud.

- Team Danmarks læger sagde til mig, at jeg skulle stoppe med at svømme, lyder det med et suk.

- Det gjorde jeg så også - i otte måneder. Det fik den tid, det skulle have. Det fik det ikke de første par år, forklarer Frederik Siem Pedersen.

I august måned 2013 var han tilbage i bassinet, men i baghovedet lurede hele tiden frygten for, at sygdommen kunne vende tilbage.

- Alle, der er tæt på mig, har hele tiden sagt til mig, at jeg er alt for bange for, at det kommer tilbage. Men det bliver hele tiden bedre og bedre for hver dag, der ikke er noget.

Frem til årsskiftet pjaskede han rundt i bassinet uden de store planer, men i det nye år øgede han træningsmængden med DM som det første mål.

Forløsningen var naturligvis enorm, da han tog den første guldmedalje. I de følgende dage kom yderligere tre i land. Det blev til guld på 50 og 100 meter fri samt holdkapperne på 100 og 200 meter fri.

- Både for mig selv og alle mine nære var det fantastisk at få bevist, at nu svømmer jeg igen, lyder det med jubel i stemmen.

Frederik Siem Pedersen har dog ikke tænkt sig at stoppe her. De næste 16 uger skal han trimmes til perfektion, inden han skal forsøge at indfrie VM-kravet ved Swedish Games.

- Efter det, jeg lavede i ugens løb, er det realistisk. Det er ikke nemt, men det er indenfor rækkevidde, vurderer Frederik Siem Pedersen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag