20. januar 2018
Stop Spild Af Mad bruger også det klassiske bagertrick, hvor tørre kager blandes med kakaopulver og syltetøj, så der kan laves romkugler af dem.
gallery icon

Se billedserie

Stop Spild Af Mad bruger også det klassiske bagertrick, hvor tørre kager blandes med kakaopulver og syltetøj, så der kan laves romkugler af dem.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemløse får glæde af genbrugsmad fra festivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemløse får glæde af genbrugsmad fra festivalen
Opdateret 25. juni 2015 kl. 12:49
Roskilde - 06. juli 2014 kl. 07:00
Af Thomas S. Abildsten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rose Haugelund fik ikke meget søvn forleden nat. Da hun mellem klokken to og halv tre var på vej i seng, ringede hendes telefon.

- Det var fra en af madboderne ude på festivalen. De havde mad klar, som vi kunne hente, siger hun.

Rose Haugelund er nemlig frivillig hos Stop Spild Af Mad, som under Roskilde Festival holder til på Uddannelsescenteret i Roskilde - Slagteriskolen (UCR). Stop Spild Af Mad har lavet en aftale med 125 madboder på festivalen om, at al den mad, som alligevel skal kasseres i madboderne, fordi den ikke bliver solgt i løbet af dagen, kan blive hentet af Stop Spild Af Mad.

- I nat var jeg tre forskellige steder, og der hentede jeg omkring 15 kilo mad og omkring 200 stykker brød, siger Rose Haugelund.

Hun var dog ikke den eneste, som hentede mad i nat, for Stop Spild Af Mad har nemlig omkring 70 frivillige, som ifølge stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, har meget travlt i denne uge.

- I løbet af hele festivalen håber vi på at hente omkring 30 ton mad. Det bliver så transporteret herind på skolen, hvor vi tilbereder maden igen, og derefter kører vi maden ud til for eksempel asylcentre, kvindehjem og herberger, siger hun.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk