26. maj 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællandske svømmemedaljer på førstedagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællandske svømmemedaljer på førstedagen
Sport - 01. juli 2014 kl. 22:47
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For de danske topnavne inden for svømning handler sommeren om EM på langbane i Berling til august, og derfor har de fravalgt deltagelse ved denne uges DM på langbane i Odense.

Det gav allerede på førstedagen nogle af de næste i køen bedre spillerum til at score sig et par medaljer - ikke mindst svømmerne fra Farum og Sigma Nordsjælland.

Sigmas Anton Ørskov Ipsen svømmede sig til to medaljer. Det blev til et dansk mesterskab i 400 meter fri i tiden 3.53,42 - godt to sekunder foran Anders Lie fra Farum, mens Anton Ørskov Ipsen selv måtte nøjes med sølv i 200 meter medley. Den blev vundet af Viktor Bromer fra Aalborg, mens Daniel Christian fra Farum blev treer.

50 meter bryst kastede også nordsjællandske medaljer af sig, selv om Lasse Pittiono fra Gladsaxe vandt, men Mathias Andersen fra Sigma blev toer og Farums Niklas Hedegaard blev treer.

I holdkappen for mænd i 400 meter fri satte Farum dog modstanderne på plads, da Kevin Witt Christensen, Anders Lie, Niklas Hedegaard og Frederik Siem Pedersen svømmede sig til guld foran Sigma og Kvik Kastrup.

På kvindesiden gik det bedst for Maj Howardsen, Sigma, i 1500 meter fri, som hun vandt i tiden 17.12,30 - godt otte sekunder hurtigere end Emma Wael, Kvik Kastrup, mens to andre Sigma-svømmere, Stephanie Hansen og Simone Kronborg Riis blev henholdsvis nummer fire og fem.

Førstedagen i Odense Universitets Svømmehal blev dog præget af strømsvigt, hvilket naturligvis også gav problemer med lyden i hallen. Det satte nok sit præg på nogle af resultaterne, vurderer sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, men han var nu godt tilfreds med førstedagen.

- Der var et par stykker af dem, som måske ikke er de etablerede stjerner, der fik løftet sig til holdkappen. Så det er jeg ganske godt tilfreds med. Alt i alt har det været en fornuftig stævneaften, siger Mikkel von Seelen, der dog også forventer at se mere de næste par dage.

- Jeg vil tro, at vi kan forvente et løft herfra. For det var trods alt første dag, og der var strømsvigt. Så jeg kan kun forvente, at folk løfter sig, tilføjer han.