25. oktober 2021
Kirsten Sivertsen blandt de usædvanligt tamme høns. Hun er på vej til at åbne gårdbutik med salg af økologiske æg og kød fra gårdens kvæg.
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Sivertsen blandt de usædvanligt tamme høns. Hun er på vej til at åbne gårdbutik med salg af økologiske æg og kød fra gårdens kvæg.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frontløbere for nyt koncept: mobilt hønsehus og flytbart hegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frontløbere for nyt koncept: mobilt hønsehus og flytbart hegn
Lejre - 25. juni 2014 kl. 09:21
Af Agnete Vistar

Stensbølgaard i Kyndeløse ved Isefjorden er blevet pioner på et nyt koncept med mobilt hønsehus og tilhørende mobilt hegn om et stort, udendørs areal. Her har 225 nyindkøbte frilandshøns fået et pragtfuldt hønseliv på gården, med økologisk fortegn.

Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag. Johan Frederiksen og Kirsten Sivertsen er ellers mest kendt for deres 120 økologiske malkekøer, der leverer mælk til firmaet Hansen Is. Hvert år valfarter 10-12.000 mennesker til Økodag på Stensbølgaard, når køerne lukkes ud på græs.

Men nu er parret blevet frontløbere for det nye koncept for produktion af æg - det første af slagsen i Danmark. Hønsehuset, som Johan Frederiksen har fået transporteret herop fra firmaet Huehnermobil i Tyskland, er sidste nye skrig inden for hønseboliger: isoleret og i to etager, med grus, flis og sand til »badning« på underetagen, og pinde til at sove på på førstesalen.

Bag gummiflapper på førstesalen er der redekasser fyldt med speltflager, som hønsene elsker at ligge i. Udmugning er praktisk arrangeret. Når hønsene sidder på pindene om natten, besørger de på en stor plastic-presenning, der fungerer som et bredt bånd, som rulles ud en gang om ugen.

Det er åbenlyst, at hønsene stortrives med det nye koncept. de lægger allerede masser af æg. Hønsehuset og den elektriske indhegning flyttes alt efter hvor meget græs, hønsene har spist.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk