11. juli 2020
Barbara Bennett, sygeplejerske, er glad for sit arbejde i Cosmo laser og skønhedsklinik: Jeg redder måske ikke liv, men jeg gør noget godt.
gallery icon

Se billedserie

Barbara Bennett, sygeplejerske, er glad for sit arbejde i Cosmo laser og skønhedsklinik: Jeg redder måske ikke liv, men jeg gør noget godt.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skønhedsindgreb er ikke længere tabu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønhedsindgreb er ikke længere tabu
Opdateret 25. juni 2014 kl. 09:01
Gribskov - 24. juni 2014 kl. 11:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et bredt udsnit af befolkningen lægger sig på briksen for at få glattet rynker, fjernet karsprængninger eller strammet poser i ansigtet op. Det mærker storbyklinikker som Cosmo i det indre København, hvor de såkaldte fillerbehandlinger (botox og restylane)bare indenfor det seneste år har taget et hop med en stigning på tyve procent. Der findes ikke tal for, hvad udbredte skønhedsbehandlingerne er blevet på landsplan - men også provinsen mærker efterspørgslen.

Det er nemlig ikke længere kun de store københavnske klinikker, der kan tilbyde fillers eller behandlinger mod karsprængninger eller permanent hårfjerning. I Helsinge i Nordsjælland har kosmetolog Camilla Stenderup entreret med en københavnsk klinik, som »kører ud«. Når Camilla har booket en række aftaler til eksempelvis permanent hårfjerning, pakker en læge eller sygeplejerske det nødvendige, dyre udstyr og kører til Helsinge til en hel dags behandlinger.

Lige p.t. holder »Beauty House« dog sommerferie fra de mere avancerede behandlinger, som kræver tilrejsende personale og kører »kun« almindelige ansigts og skønhedsbehandlinger. For behandlingerne med laser gælder nemlig oftest, at kunderne skal undgå sol i en måned - og de behandlinger sælger derfor bedst, når efterårsmånederne starter.

- Det er nok et spørgsmål om, at kunderne har tilliden til os - og så lægger de også den slags behandlinger her på klinikken, ræsonnerer Camilla.

For kunden kunne ligeså godt starte bilen og selv køre de 60 kilometer til København. Men der er noget trygt ved at være i rammer, man kender.

Camilla Stenderup startede sin klinik i Helsinge for godt tre år siden og er nærmest fuldt booket hele tiden. Foruden de relativt nye tilbud om at få lavet laser, botox og restylane behandlinger kan man også booke sig ind på en tid til permanent make-up. Også »udbyderne« af dette kommer til klinikken. Camilla og hendes ansatte har selv fået behandlingerne og går rundt som levende reklamesøjler.

- Kig endelig godt på os, lyder opfordringen fra Camilla Stenderup, som på sine 25 år i branchen har oplevet en »helt ekstrem udvikling«.

- I starten handlede det bare om dybderens og en god fugtgivende creme, siger Camilla, der mener, at den stigende interesse går hånd-i-hånd med en større accept af og åbenhed om skønhedsbehandlinger, hvor der indgår for eksempel laser, botox eller restylane.

Naturlig skønhed

Interessen for de mange, lidt større, indgreb end den almindelige ansigtsbehandling mærkes hos en stor københavnsk klinik som Cosmo Laser- og Skønhedsklinik.

Barbara Bennett, som er sygeplejerske og har arbejdet på klinikken godt et år, ser alle mulige mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag. Hun har foretaget restylane behandlinger omkring munden på en kvinde på 70 - »som er vild med det« -, men også sagt nej til at behandle helt unge mennesker, som ikke har noget, der kræver hverken laser eller filler.

- Hvis der ikke er noget at lave, gør vi det heller ikke, siger hun.

Det er ikke ualmindeligt, at unge mennesker i dag ønsker »forebyggende« botox behandlinger - eller at få lavet meget store læber, som det er moderne nogen steder.

Skønhedsindgreb er ikke længere så tabubelagt som for bare få år siden - men der er forskellige meninger om, hvad der er pænt - også indenfor de plastiske indgreb. Når Barbara og kollegaer tager på kursus i udlandet, møder de kollegaer fra andre lande og kontinenter - og her træder forskellene tydeligt frem. Nogen steder skal man helst kunne se, at man har fået »lavet noget«. Kæmpe kysselæber for eksempel. Det er status og viser, at man har råd. I Danmark er det lige omvendt. Her skal det helst se så naturligt ud, som muligt. Som om man bare har sovet rigtig godt en nat - og i øvrigt bare er helt naturligt smuk. Og Cosmo er i overensstemmelse med dét. Hvis nogen vil have lavet mere ekstreme ting, må de gå andre steder hen.

- Vi skal jo også kunne sende vores kunder ud i verden. Og som sygeplejerske anerkender jeg det etiske og moralske ansvar, vi har. Jeg synes, det er vigtigt, at man stiller spørgsmål til, hvem der behandler en.

Unge og gamle - og mennesker fra alle samfundslag er klientellet, men stadig flest kunder er kvinder. Barbara Bennett anslår, at mændene stadig kun udgør 5-10 procent af kunderne.

Det voksende marked er langt fra mættet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?