26. maj 2018
Livredningstjenesten demonstrerede en redningsaktion.
gallery icon

Se billedserie

Livredningstjenesten demonstrerede en redningsaktion.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn klædt på til bølgen blå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn klædt på til bølgen blå
Gribskov - 19. juni 2014 kl. 20:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Camilla Nissen

Tisvilde: - Kære børn. Nu har I været på kursus i ti uger, så har I lært at svømme?

Spørgsmålet kommer fra undervisningsminister Christine Antorini (S), og svaret kommer prompte på samme tid fra eleverne i 0. klasse på Bjørnehøjskolen:

- Jaaaah!

Ministeren står med vind i håret med udsigt til høje bølger sammen med de cirka 56 elever på Tisvilde Strand, hvor også forældre, søskende og bedsteforældre er mødt op.

- Har I også lært at dykke og være lang tid under vand,? fortsætter Christine Antorini ind i megafonen for at overdøve vinden, og hun får samme positive svar på alle sine spørgsmål. For børnene har nemlig både lært at svømme og dykke, ligesom de har lært noget om livredning og førstehjælp i det pilotprojekt, som Bjørnehøjskolen har gennemført sammen med Helsinge Svømmeklub, Gribskov Svømmehal og Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Formålet er blandt andet at klæde børnene på til at færdes sikkert ved stranden og er et godt eksempel på, hvordan man kan tilbyde anderledes undervisning i forbindelse med skolereformen, mener undervisningsministeren. Hun var mødt op for at overrække de glade elever et diplom for deres indsats i projekt »Bliv badeklar.«

- Jeg vil sige kæmpe tillykke med at I har været i gennem det, som jeg håber, alle børn lærer. Jeg håber, I vil bruge jeres sommerferie på at tænke over alt det, I har lært. Når man svømmer godt, kan man også bedre klare sig, når der kommer lidt bølger, lyder det fra Christine Antorini til børnene.

- Det er et eksempel på, at når børnene får flere timer, er der mere tid til understøttende undervisning. For det kræver meget tid fra både livreddere og svømmeklub at lære at svømme og lære noget om livredning. Og så er der også et samarbejde mellem pædagoger og lærere og med svømmehal osv. i lokalområdet. Så det er et godt eksempel på anderledes undervisning, hvor man ikke skal sidde ned, uddyber ministeren over for Frederiksborg Amts Avis.

Trine Egetved, formand for Børneudvalget i Gribskov, mener, at projektet har vist, hvordan undervisningen kan være sjov og lærerig samtidig.

- Det handler om at have det sjov og lære en masse. De har også lært at færdes i trafikken, siger hun og peger på, at hun håber, flere skoler og andre kommuner vil lade sig inspirere af projektet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk