25. oktober 2021
Henrik Peulicke ved godt, at det ikke bliver sjovt at komme på havnen torsdag, hvis Kommunalbestyrelsen i aften vedtager en hjemtagelse. Men han er nu engang både sejler og konservativ.
Henrik Peulicke ved godt, at det ikke bliver sjovt at komme på havnen torsdag, hvis Kommunalbestyrelsen i aften vedtager en hjemtagelse. Men han er nu engang både sejler og konservativ.
Foto: Julie Grothen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunalpolitiker klar til bølgegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalpolitiker klar til bølgegang
Hørsholm - 18. juni 2014 kl. 05:22
Af Julie Grothen

Henrik Peulicke er søstærk, og det kan han få brug for. For sejlernes foreninger i Rungsted Havn er godt trætte af, at borgmester Morten Slotved (K) kunne tænke sig at gøre havnen kommunal. Og Henrik Peulicke er sejler i Rungsted Havn - men han er også medlem af Kommunalbestyrelsen for de konservative.

arrow Læs også: Slotved: Kommunal havn er søsat

Derfor har han haft nogle søvnløse nætter på det seneste, fortæller han til Frederiksborg Amts Avis, som er kommet om bord på hans grønne spækhugger, der ligger i nordhavnen i Rungsted.

- Jeg var en af de første, der fik en plads, siger Henrik Peulicke, som siden 1973 har stævnet ud fra Rungsted Havn i sin sejlbåd.

Henrik Peulicke synes ikke, at det er konservativ tankegang med kommunale havne. Til gengæld så husker han også, hvordan Rungsted Havn nærmest var forbeholdt sejlerne, dengang han selv var barn.

- Da jeg var barn, turde vi slet ikke komme her. Det var for medlemmer, siger Henrik Peulicke, som er glad for, at havnen i dag er blevet en stor attraktion.

- Som kommunalbestyrelse må vi se på, at havnen er for alle, siger Henrik Peulicke, som alligevel er »irriteret« over, at politikerne nu igen skal tage stilling til en kommunalisering, netop som arbejdet med en aktieløsning var undervejs.

- Det er mit indtryk, at sejlerne har accepteret aktieløsningen. Jeg regnede med, at vi var færdige med den sag, siger Henrik Peulicke, som ikke vil udtale sig om, hvad han kommer til at stemme, når forslaget onsdag aften er på dagsordenen i Kommunalbestyrelsen i Hørsholm.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis.

arrow Sejlere overvejer fogedforbud
19. juni 2014 kl. 22:07 Opdateret: kl. 15:09
arrow Velhaverhavn bliver kommunal
18. juni 2014 kl. 21:08 Opdateret: kl. 23:49
arrow Tegner til flertal for kommunal havn
18. juni 2014 kl. 13:53 Opdateret: kl. 23:49
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?