6. marts 2021
Busturen havde tre stop undervejs. Her så deltagerne, hvor voldsomt stormen Bodil skadede kysten, bl.a. her ved Rågeleje i Gribskov. Der var også stop Liseleje i Halsnæs og Ålsgårde i Helsingør.
gallery icon

Se billedserie

Busturen havde tre stop undervejs. Her så deltagerne, hvor voldsomt stormen Bodil skadede kysten, bl.a. her ved Rågeleje i Gribskov. Der var også stop Liseleje i Halsnæs og Ålsgårde i Helsingør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forspil til bedre kystsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forspil til bedre kystsikring
Opdateret 16. juni 2014 kl. 17:47
Nordsjælland - 16. juni 2014 kl. 11:10
Af Palle Høj

Den salte havluft og fjerne mågeskrig over solbeskinnede Kattegat dannede torsdag rammen om en bustur langs nordkysten.

Gribskov Helsingør og Halsnæs Kommuner havde inviteret en række centrale repræsentanter fra lokale kystlag, erhvervslivet og interesseorganisationer med på en bustur som startskud til et længere forløb, hvor parterne skal finde ud af, hvordan de kan samarbejde for at sikre og udvikle nordkysten. Det fortæller partnerne i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Lokal politiker: Kystdirektorat er uartigt
Samarbejde etableret

I marts kunne formændene for de tre kommuners tekniske udvalg fortælle, at de havde indgået et tværkommunalt samarbejde om nordkystens fremtid. Det var særligt december-stormen Bodil, som gjorde det indlysende, at der er behov for bedre sikring af ejendomme, anlæg, strande, rekreative arealer, kulturværdier og meget mere langs den nordsjællandske kyst.

Ønsket om et samarbejde er blevet forstærket af flere analyser, der viser, at nordkysten både er værdifuld for de nuværende borgere og grundejere, som lever der, og for kommunerne og erhvervslivet, fordi den tiltrækker nye borgere og turister.

Alle skal tage ansvar

- På turen har vi har set kystens forskellighed - men selvom den varierer, er der brug for en fælles løsning. Det haster med at komme i gang, og det er noget vi skal samarbejde om, siger formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget i Helsingør Kommune Johannes Hecht-Nielsen (V).

Mange millioner i spil

Også Walter Christophersen (DF), formand for Udvalget for Miljø og Teknik i Halsnæs Kommune slår fast, at der er brug for en fælles løsning på tværs af kommunegrænser:

- Vi taler om mange millioner kroner, som både kytstlag og grundejerforeninger bruger på reparationer og forstærkninger af deres kystsikring - det bliver jo en stor økonomi, når man lægger det hele sammen. Jeg er sikker på, at vi kan tackle udfordringerne med en fælles løsning, konstaterer han.

Stort potentiale

Formand for Teknisk Udvalg i Gribskov Kommune Bo Jul Nielsen (S), har også en klar opfordring til alle med interesse i kysten.

- Alle interessenter ved kysten som erhvervsliv, grundejere og staten skal tage ansvar. Det skal vi også i byrådene på tværs af partier. Kysten rummer nemlig enorme potentialer både i forhold til turisme, erhvervsliv og rekreation for borgere, og det skylder vi hinanden at tage dybt alvorligt," siger Bo Jul Nielsen.

Efter torsdagens bustur er det op til de tre kommuner at arbejde videre med planerne, så de er klar til et fælles temamøde 30. september i Helsingør, hvor de skal i gang med at finde alle de bedste løsninger til sikring af kysten.

arrow Kystborgere kræver handling
13. februar 2014 kl. 05:00 Opdateret: kl. 22:04
arrow Halsnæs siger nej til fælles kystsikring
08. september 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:52
arrow Strandprojekt løber ud i sandet
08. september 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:08
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?